Beşiktaş'ta facianın eşiğinden dönüldü! İstinat duvarı evin üstüne çöktü

Beşiktaş’ta istinat duvarı, tek katlı bir evin çatısına çöktü. Çökme sebebiyle çatısı zarar gören ev kullanılamaz duruma geldi. Yaşanan çökme olayında maddi hasar ortaya çıkarken can kaybı yaşanmadı.

GÜNDEM 17.03.2022, 10:55 18.03.2022, 15:14
Beşiktaş'ta facianın eşiğinden dönüldü! İstinat duvarı evin üstüne çöktü

Olay Beşiktaş Kuruçeşme Mahallesinde akşam saatlerinde bir sokakta yaşandı. İddiaya göre sokak üzerindeki istinat duvarı, gece saatlerinde büyük bir gürültü ile bir evin çatısına çöktü. Çökme sesinin ardından ev sakini kendini hızlı bir şekilde dışarı attı.

Evde büyük hasar yaşandı.

İstinat duvarının çöktüğünü gören komşular, hemen durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar sonrasında olay yerine AFAD ekipleri tedbir amaçlı geldi. Ekipler, duvarın yer aldığı alanı şerit içine alarak giriş ve çıkışlara kapattı.

“Deprem oluyor zannettim”

Kiracısı olduğu evine istinat duvarının çöktüğünü belirten Leyla adlı kadın, “O sırada bir işim vardı, meşguldüm. İnanılmaz bir gürültü, deprem oluyor sandım. Duvarlar, sıvalar dökülmeye başladı. Hemen kendimi dışarıya attım. Deprem zannettim. Öyle bir gürültüydü” sözlerini kullandı.

“Çok mağdur durumdayım”

Mağdur olduğunu ifade eden kadın, “Sonra dışarı çıktım, duvarın göçtüğünü fark ettim. Çok mağdur durumdayım. Ben kiracıyım. Eşyalarım içeride, alamıyoruz. Şu vaziyette dışarı çıktım yani çok mağdurum. Sağ olsun Kaymakam Bey, bir yer tahsil etti. Oraya götürecekler” ifadelerini kullandı.
Ekipler, enkaz kaldırma faaliyetlerinin gün aydınlandıktan sonra yapılacağını ifade etti.

Yorumlar (0)