Beklenen haber geldi! Saat kısıtlaması kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kafe, lokanta, kıraathane ve çay bahçesi gibi işletmelere getirilen saat kısıtlaması kaldırıldı. 

GÜNDEM 21.07.2020, 12:54 21.07.2020, 13:01
Beklenen haber geldi! Saat kısıtlaması kaldırıldı

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında normalleşme adımları atmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine kafe, lokanta, kıraathane ve çay bahçesi gibi işletmelerin çalışma saatlerine ilişkin bir genelge yollandı. Söz konusu genelgede, 21 Temmuz gününden itibaren restoran, kafeterya, kokoreççi, kıraathane, çay bahçesi, lokanta, kafe, çorbacı, çiğ köfteci, kahvehane ve dernek lokali gibi işletmelerin çalışma saatlerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamaların kaldırıldığı bildirildi. Söz konusu işletmeler, ruhsatlarında yer alan saat aralıklarına göre hizmet sunabilecek. 

Genelgede, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) halk sağlığı bakımından yol açtığı tehlikenin yönetilmesi, sosyal izolasyonun sağlanması, salgının yayılma hızının kontrol altında tutulması ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi için Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu'na ait tavsiyelerin hayata geçirildiği anımsatıldı. 

Yeni normal hayat sürecinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin temel ilkeleri haline gelen maske, mesafe ve hijyenin yanı sıra her bir sektör için alınması gereken tedbirlerin ayrı ayrı ortaya konarak bu tedbirler kapsamında faaliyetlerin devam ettirildiği kaydedilen genelgede, önceden 81 ile gönderilen genelgeyle hizmetlerine geçici olarak son verilen kafe, lokanta, kıraathane ve çay bahçesi gibi işletmelerin 1 Haziran 2020 itibarıyla belirli kurallar çerçevesinde saat 22.00'ye kadar hizmet sunabilmelerine izin verildiği hatırlatıldı. 

Genelgede, bu işletmelerin verdikleri hizmetlere olan gereksinimin artış göstermesi üzerine kapanış saatlerinin saat 24.00'a kadar uzatıldığı anımsatılarak, yine 81 ile yollanan genelgeyle pazar yerleri, güzellik salonları, marketler, berber ve kuaförler ile AVM'lerin çalışma saatlerine dair kısıtlamalara son verildiği ifade edildi. 

Bugün saat kısıtlaması kalkıyor!

Bilim Kurulu tarafından sektörlere göre hazırlanan rehberlerde kaydedilen önlemlere uyulması koşuluyla 21 Temmuz günü itibarıyla restoran, kafeterya, kokoreççi, kıraathane, çay bahçesi, lokanta, kafe, çorbacı, çiğ köfteci, kahvehane ve dernek lokali gibi işletmelerin çalışma vakitlerine dair kısıtlamalara son verildiği, bu işletmelerin ruhsatlarında yer alan saat aralıklarına göre hizmet sunabileceği kaydedildi. 

Yorumlar (0)