Başvurular başladı: Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu duyurdu. Başvuru işlemleri ise 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başladı.

GÜNDEM 20.07.2023, 13:11 Şeyda Gül
Başvurular başladı: Bedelli askerlik ücreti belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, Bakanlık'ta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, bedelli askerlik tutarının memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini söyledi. Albay Zeki Aktürk, “Hazine ve Maliye Bakanlığınca 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122 bin 351 lira olmuştur. 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına alım devam ediyor

Albay Zeki Aktürk’ün açıklamasından satırbaşları şu şekilde;

“Personel ve askerî öğrenci alımları diğer kamu kurumları ile koordineli olarak yasalar ve ilgili mevzuata uygun, idari ve adli denetime açık, şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Albay Aktürk, bu yıl için planlanan alım/temin faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Albay Aktürk, “Bu kapsamda; 2023 yılı Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına askerî öğrenci temin faaliyetleri 4 Ağustos’a kadar Kara Harp Okulu yerleşkesinde devam edecektir” dedi.

Bedelli askerlik 122 bin 351 lira 04 kuruş oldu

Bedelli askerlik tutarının daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini hatırlayan Albay Aktürk, miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığını vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi neticesinde bedelli askerlik tutarının belirlendiğini ifade eden Albay Aktürk, bedelli askerlik ücretinin 122.351,04 TL olduğunu duyurdu. Albay Aktürk, “17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)