Bartın’da orman yangını kontrol altında: 4 gözaltı

Bartın’da ormanlık bölgede yangın meydana geldi. Yangına itfaiye araçları ve arazözler tarafından müdahale başlatıldı ve alevler kontrol altına alındı. Olay ile ilgilisi bulunduğu belirlenen 4 kişi ise gözaltına alındı.

GÜNDEM 21.11.2022, 09:23 21.11.2022, 10:57
Bartın’da orman yangını kontrol altında: 4 gözaltı

Bartın’ın tatil beldesi olan İnkumu’nda gece vakitlerinde meydana gelen yangının sonrasında bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan arazözler gönderildi. Yangın kontrol altına alınırken, olay ile ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Ormanlık alandan sahil kıyısına sıçradı

Çevre şehirlerden de ekiplerin gönderildiği yangının sarp ve engebeli arazide meydana gelmesi sebebiyle müdahaleler güçlükle gerçekleştirildi. Öte yandan yangın, ormanlık alandan sahil kıyısına sıçradı.

“Bütün ekiplerle müdahale ediyoruz”

Edinilen bilgilere göre, yangın ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Gece saatlerinde meydana gelen bir yangın olayı ile karşı karşıya kaldık. Yangın ormanda gerçekleşti, çok büyük bir bölgede değil. Ancak genişlemesi mümkün görünüyor. Burada çok rüzgar da var. Yangını söndürmek için bütün ekiplerimiz burada. Belediyemize ait bütün ekipler burada. Çevre şehirlerden destek de talep edildi. Yangın şu an devam ediyor. 3 dönüm kadar bir bölgenin olduğu bizlere aktarıldı. Müdahalesine devam ediyoruz.” dedi.

44 araç ve 193 personelle müdahalede bulunulan yangın, ortalama 4 saat kadar devam eden çalışmanın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başlatıldı. Öte yandan, yangın sırasında takribi 15 dönümlük ormanlık bölgenin zarar gördüğü ifade edildi.

Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Arslan Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz ve Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Cemal Akın bölgede çalışmaları takip ediyor.

Yangına sebebiyet verdiği düşünülen 4 kişiye gözaltı

Yangının çıkış sebebi ile ilgili araştırmalar sürerken olay ile ilgisi bulunabileceği değerlendirilen 4 şüpheli, Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı.

Yorumlar (0)