Bakanlık'tan Müslüme'nin ölümüne ilişkin açıklama: Anne ve 4 çocuk için karar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaybolduktan sonra ölü olarak bulunan 3 yaşında Müslüme Yağal’ın kardeşlerinin, devlet korumasına alındığını açıkladı ve annesinin ise bir kadın konukevine yerleştirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 27.11.2021, 11:58 27.11.2021, 13:12
Bakanlık'tan Müslüme'nin ölümüne ilişkin açıklama: Anne ve 4 çocuk için karar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kaybolduktan sonra cansız olarak bulunan 3 yaşındaki Müslüme ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Müslüme’nin kardeşleri koruma altına alındı

10 Kasım tarihinde kaybolan ve 10 gün süren çalışmalar sonucunda bulunamayan 3 yaşındaki Müslüme Yağal, 19 Kasım günü ölü olarak bulunmuştu.

Bakanlıktan, "Basın ve yayın organlarında küçük Müslüme’nin ölümüne ilişkin haberler sebebiyle söz konusu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur" sözleriyle bir açıklama geldi. Mersin’in Gülnar ilçesinde, 3 yaşındaki Müslüme‘nin cansız bedeninin bulunmasından sonra Bakanlık uzmanlarının aile ile birlikte psikososyal destek, rehberlik ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bakanlık, Müslüme'nin 4 kardeşinin devlet korunmasına alındığı açıkladı ve "1 ve 15 yaşlarındaki kız çocukları ile 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu, güvenlik güçlerinin desteği ile Bakanlığa bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altına alınmıştır. Öte yandan, Anne S.Y. ise kadın konukevine yerleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Dede gözaltına alınmıştı

Olaya ilişkin Gülnar Jandarma Komutanlığı tarafından açılan soruşturmada, dede H.Y. gözaltına alınmıştı. Dedenin gözaltına alınması ile ilgili de bakanlık açıklama yaptı ve şu sözlere yer verdi:

“Çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmasını önlemek ve bilgi kirliliğini engellemek adına gizlilik kararına riayet edilmesi konusunda ilgili birimlere başvuruda bulunulmuştur. Gerçeklerle, basın ve haber alma özgürlüğüyle bağdaşmayan birtakım haberlere ilişkin erişim yasağı kararı talep edilmiştir. H.Y. isimli şüphelinin tutuklu yargılandığı süreç Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir.”

Yorumlar (0)