Müslüme'nin ölümüyle ilgili yeni gelişme: Dede tutuklandı

Mersin'e bağlı Gülnar ilçesinde Müslüme Yağal'ın (3) ölümüne dair gözaltında bulunan 8 aile yakını, adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 8 aile yakınından biri olan dede H. Yağal'ın tutuklandığı, diğer aile üyelerinin serbest bırakıldığı açıklandı.

GÜNDEM 23.11.2021, 07:44 23.11.2021, 07:45
Müslüme'nin ölümüyle ilgili yeni gelişme: Dede tutuklandı

Cansız bedeni 20 Kasım tarihinde Karaman'da son yolculuğuna uğurlanan Müslüme'nin ölümüne dair soruşturma devam ediyor.

Güvenlik güçleri tarafından 19 Kasım günü gözaltına alınan talihsiz çocuğun babası, annesi, kardeşleri ve bazı akrabalarının da aralarında bulunduğu kişilerin sorgu işlemleri tamamlandı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 8 şahıs, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilmişti.

Dede tutuklandı

Mersin'de, 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili adliyeye sevk edilen 8 aile yakınından biri olarak olan dede H. Yağal tutuklandı.

Cinayete ilişkin adliyeye sevk edilen Müslüme’nin baba, anne, kardeşleri ve birtakım aile yakınlarının da aralarında yer aldığı şüphelilerin savcılık sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan dede H. Yağal’ın tutuklandığı açıklandı. Diğer aile yakınları ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Olayın geçmişi

Gülnar ilçesine bağlı Yanışlı Mahallesi kırsal bölgesinde 10 Kasım günü çadır kurdukları esnada 3 yaşındaki evlatları Müslüme'nin kaybolduğunu kaydeden Yağal ailesi, durumu yetkililere bildirmişti. AFAD, AKUT, jandarma ve itfaiye ekipleri tarafından kırsal bölgede geniş kapsamlı çalışma başlatılmış, talihsiz çocuğun cansız bedeni 19 Kasım tarihinde bulunmuştu.

Güvenlik güçleri, aile fertlerini ve bazı akrabalarını ifadelerini almak için karakola getirmişti.

Müslüme Yağal'ın naaşı 20 Kasım günü Karaman'da defnedilmişti.











Yorumlar (0)