Bakanlıklara toplamda 139 personel alınacak 

Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na toplamda 139 personel alınacak. İçişleri Bakanlığı’na merkez ve taşrada görevlendirilmek üzere 124 personel alınırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ise merkezde çalışması amacıyla 15 bilişim personeli alınacak. 

GÜNDEM 18.11.2021, 10:56 18.11.2021, 15:59
Bakanlıklara toplamda 139 personel alınacak 

Resmi Gazete’de yayınlanan ilanlara göre İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmesi amacıyla toplamda 124 adet sözleşmeli personel alacak. Bu personellerden merkezde çalışacak olanların 9’u avukat, 2’si harita mühendisi, 3’ü inşaat mühendisi, 1’i makine mühendisi, 4’ü yazılım mühendisi, 4’ü bilgisayar mühendisi, 2’si elektrik elektronik mühendisi, 2’si endüstri mühendisi, 2’si elektronik haberleşme mühendisi, 1’i arşiv uzmanı, 1’i sosyal çalışmacı, 1’i İngilizce mütercim tercüman ve 2’si psikolog olarak belirlendi.  

Çağrı karşılamaya 90 kişi alınacak 

İçişleri Bakanlığı’nın taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 90 adet çağrı karşılama personeli alınacak.  

2020 KPSS (B) grubu lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için ise KPSSP93 puan türünden en az 60 alanlar ilanlara başvuruda bulunabilecek. E-Devlet üzerinden yapılabilecek olan başvurular onaylandığı takdirde adaylar sözlü sınav için davet edilecek. E-Devlet Kariyer Kapısı üzerinden takip edilebilecek olan ilan, İçişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden de takip edilebilecek. Başvurular, 29 Kasım 09.30’da başlayacak ve 3 Aralık 17.30’da sona erecek. 



15 bilişim personeli alınacak 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı için Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Bakanlık’ın merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 15 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Yazılım, bilgisayar, elektronik, elektrik, elektrik elektronik ve endüstri mühendisliği bölümleri ile bunlara denkliği bulunan Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olan kişiler başvuruda bulunabilecek. 

Fen-edebiyat ve eğitim fakültesi mezunları başvurabilecek 

Mühendislik fakülteleri dışında kalan ve 4 senelik eğitim veren fen edebiyat ve eğitim fakültelerinin fizik, matematik, istatistik, bilgisayar ve teknoloji bölümlerinden mezun olanlar veya bunlara denkliği bulunan ve Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun olanlar da başvuruda bulunabilecek. 



Program bilgisi istenecek 

Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı, ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olan bilişim personellerinin güncel programlama dillerinden en az ikisini bilmesi ve bu bilgileri belgelemesi istenecek. 

E-Devlet Kariyer Kapısı üzerinden yapılabilecek olan başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sitesinden de takip edilebilecek. Başvurular, 19 Kasım’da başlayacak ve 6 Aralık 18.00’da son bulacak. 

2020 ve 2021 KPSS puanlarıyla alınacak 

Adayların başvuruda bulunmaları için 2020 veya 2021 KPSS sınavının KPSSP3 puan türünden en az 70 alması gerekecek. KPSS puanı olmayan veya belgesini ibraz etmeyen kişilerin KPSS puanları 70 olarak sayılacak. Yabancı dil puanını gösteren belge de ibraz edilecek. Böyle bir belgeyi bildirmeyen kişilerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak kabul edilecek. Yabancı dil belgesinde yer alan puanların yüzde 30’u esas alınacak ve KPSS puanıyla birlikte bir sıralama yapılacak. Adaylar, en yüksek puanlı olandan başlayarak yazılı sınava çağırılacak. Her bir unvan için en fazla 10 katı kadar aday yazılı sınava girecek. Yazılı sınavda başarılı olan kişiler, sözlü sınava davet edilecek. Sözlü sınava çağırılan kişilerin isimleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinden ilan edilecek. 

Yorumlar (0)