Instagram'dan önemli değişiklik: Mesajlaşma uygulamasını kapatıyor

Sosyal medya platformu Instagram, içerik sisteminde değişikliğe gidiyor ve bağımsız mesajlaşma uygulaması olan Threads'i kapatma kararı aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.11.2021, 11:05
Instagram'dan önemli değişiklik: Mesajlaşma uygulamasını kapatıyor

Dünyanın en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, bağımsız mesajlaşma uygulaması Threads'i kapatıyor.

Direct’in yerine geçmişti

Daha önce Direct'in yerine kullanıma sunulan Threads, yalnızca yakın arkadaşlarla etkileşime imkan tanıyordu. 2021’in Aralık ayından itibaren Threads’in artık kullanılamayacağı ve kapatılacağı belirtildi.

Öte yandan Instagram, kullanıcıların uzun süredir talep ettiği bir güncellemeyi gündemine almıştı.

Story (hikayeler) sekmesinden kullanıcıların link paylaşabilmesi için 10 binden fazla takipçiye sahip olması zorunluydu. Instagram bu kuralı değiştirdi ve artık hikayelerde, her kullanıcının link eklemesine imkan tanıyacak bir geliştirme tasarladı. Fakat bu özellik şimdilik sınırlı sayıda kullanıcıya açıldı. Kısa süre içinde Instagram'ın bu özelliği, daha çok kullanıcıya açacağı konuşuluyor

30 saniyeden uzun video…

30 saniyeden uzun videoların tek parça halinde hikayede paylaşılmasına müsaade etmeyen Instagram, buna ilişkin bir güncellemeyi de gündeme aldığı iddia edildi.

Beğeni sayısı kaynaklı sosyal medya baskısını azaltmak istiyor

Instagram, beğenme sayısını kullanıcılara gizleme imkanı veriyordu. Bu özellikle birlikte Instagram, sosyal medya baskısını azaltmayı hedefliyor. Bu özelliği aktif hale getiren kullanıcılar bir takipçinin ismini görüp yanında ise "diğerleri" kavramıyla karşılaşacak. Instagram şu ana kadar kullanıcı adı ve “X” sayıda kullanıcı beğendi şeklindeki paylaşımları gösteriyordu. 2019’dan beri Instagram'ın bu özelliği bazı ülkelerde test ediliyordu. Artık bu özellik, dünya genelinde kullanıma sunuldu.

Milyonlarca kullanıcı her gün Instagram'ın hikaye bölümünden paylaşımlar yapıyor.

Hikayelere getirdiği yeni efektle birlikte platform, kullanıcıların işini kolaylaştırmayı planlıyor.

Instagram'ın yeni özelliği olarak değerlendirilen caption ile konuşarak hikaye paylaşımlarına yazı eklenebilecek. Yani platform, otomatik bir şekilde söylediklerinizi yazıya dökecek.

Henüz test aşamasında olan güncelleme, ABD'de sınırlı kullanıcıya açıldı.

Türkiye'deki kullanıcılar henüz caption özelliğini kullanamıyor. Yakın zamanda bu özelliğin, Türkiye'de de kullanıma sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)