Bakan Soylu; Alkol satışına muafiyet yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tam Kapanma Süreci Planlama ve Koordinasyon Toplantısı" öncesinde konuştu.

GÜNDEM 27.04.2021, 17:51 28.04.2021, 16:14
Bakan Soylu; Alkol satışına muafiyet yok

Bakan Soylu, 18 günlük tam kapanmaya ilişkin yeni detaylar verdi.

“İstisnada bulunmuyor”

Alkol satışının yapıldığı Tekel bayilerinin tam kapanma sürecindeki durumunun ne olacağı sorusunun yöneltilmesi üzerine Bakan Soylu, “Tekeller istisnada yer almayacak ve kapalı olacaklar. O sebeple o yerlere bir muafiyet söz konusu olmayacak” dedi.

"Aralık ayı tedbirlerimiz işe yaradı”

Aralık ayında alınan tedbirlerin işe yaradığını ancak Mart sonu ve Nisan başı itibariyle vaka artışlarında yükselme görülmesi üzerine tam kapanma kararının aldığını belirten Soylu, “Aralık ayında aldığımız tedbirlerle vaka sayılarında düşüş yaşandı. Önemli olan bunları sürdürülebilir yapmak. Bir taraftan da dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz. Alınan tedbirlere bakıyoruz” diye konuştu.

“Şehrin giriş ve çıkışlarında kontroller olacak”

Şehirlerarası seyahat yasağı l-konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, her kentin giriş ve çıkış noktalarında asayiş, sağlık ve trafik ekipleri ile sürekli kontroller yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu, “Özellikle bu konuda bir eksiklik olsun istemiyorum. Eğer burada kontrol olmazsa süreç istismara uğrar. Yine birtakım muafiyetlerin suiistimal edildiğini de gördük. Mesela otel rezervasyonu yaptırmış gibi görünüp yola çıkanları veya muaf olan bazı yerlerde çalışıyor gibi gösterip yola çıkanları gördük. Ellerine aldıkları kâğıtla şurada çalışıyorum diyip yasağı istismar ediyorlar. Artık bunlara geçit verilmeyecek. Ayrıca yine cenaze merasimleri sadece bir derece yakına kadar 10 kişiye kadar izin verilebilecek” dedi.

“Yakın olunan camilere gidilebilecek”

Kısıtlama döneminde vatandaşların camilerde ibadet edip edemeyeceği sorusuna da cevap veren Bakan Soylu, mahallelerdeki camilere gidilerek ibadet yapılabileceğini söyledi..

Camilerin tedbirlere en fazla uyan alanlardan biri olduğunu ve mesafe, maske ve temizlik kurallarına fazlasıyla uyulduğunu belirten Soylu, öte yandan şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerde tekrar yüzde 50 kuralına dönüldüğünü de dile getirdi.

Yorumlar (0)