Bakan Pakdemirli: “Mersin yangını ile ilgili 4 kişi gözaltına alındı” 

Bakan Bekir Pakdemirli, Mersin ve Hatay’daki yangınların 3. günde kontrol altına alınabildiğini aktarırken Mersin yangını ile ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

GÜNDEM 17.07.2021, 11:33 17.07.2021, 11:49
Bakan Pakdemirli: “Mersin yangını ile ilgili 4 kişi gözaltına alındı” 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay ve Mersin yangınları ile ilgili gelişmeleri aktardı. Bakan Pakdemirli, Mersin ve Hatay ormanlarında çıkan yangınların 3. günde kontrol altına alınabildiğini belirtirken Mersin’deki yangın ile ilgisi olduğu düşünülen 4 kişinin de gözaltına alındığını belirtti. 



Yangınlar, 3. günde ancak kontrol altına alınabildi 



Akşam ve gece saatlerinde karadan, gündüz saatlerinde ise hem havadan hem de karadan müdahale edilen orman yangınları, 3. gün olan bugünde (17 Temmuz) kontrol altına alınabildi. Çıkış sebepleri henüz belirlenemeyen yangınlar, aşırı sıcaklar ve şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede büyük ağaçlık alanlara yayılmıştı. Hatta ormanlara yakın olan bazı köylerdeki evler de boşaltılmıştı. 



Çevre illerden gelen takviye ekiplerin destek verdiği yangınların kontrol altına alınmasıyla birlikte şüpheli kişilerin aranmasına da hız verildi. Konuyla ilgili olduğu düşünülenler bu sabah saatlerinde gözaltına allındı. Gözaltına alınan kişiler hakkında iddialar ve bu kişilerin kimlikleri ise henüz açıklanmadı. 

Yorumlar (0)