Hatay'da iki ayrı noktada yangın

Hatay’a bağlı Antakya ilçesinde bulunan Habib-i Neccar Dağı ve Hassa ilçesindeki ormanlık bölgede yangın çıktı. Habib-i Neccar Dağı'ndaki yangın, ekipler tarafından kontrol altına alındı.

GÜNDEM 16.07.2021, 00:52 16.07.2021, 15:57
Hatay'da iki ayrı noktada yangın

Hatay’ın merkezi ilçesi Antakya’da bulunan Habib-i Neccar Dağı'nda gündüz çıkan ve gün içinde gerçekleştirilen ilk müdahale ile kontrol altına alınan yangından bir süre sonra bu defa farklı bölgede çıkan yangında alevler şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir bölgeye yayıldı.

Kontrol altına alındı

Yangını gören yurttaşların ihbarı üzerine olay mahalline kısa sürede Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye personelleri gelerek müdahalede bulunmaya başladı. Şiddetli rüzgarın da etkisi ile kısa süre içerisinde büyüyen yangını kontrol altına almaya çalışan personeller, özellikle alevlerin evlere yaklaşmaması için yoğun gayret sarf etti.

İtfaiye eri dumandan etkilendi

Alevlerin daha fazla yayılmaması adına birçok noktadan müdahalede bulunan ekipler, yangını kontrol altına aldı. Dumandan etkilenen bir itfaiye eri, sağlık personelleri tarafından hastaneye nakledildi. 

Hassa'da yangın

Hatay'a bağlı Hassa ilçesinde ormanlık bölgede çıkan yangına müdahale ediliyor.

Akbez Mahallesi'nde Amanos Dağları'ndaki ormanlık bölgede henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevlere Hatay Orman İşletme Müdürlüğü personelleri anında müdahalede bulunurken, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının yakın bölgede yer alan yerleşim yerlerini tehdit ettiği öğrenildi. Ekipler tarafından yangını söndürme faaliyetleri sürüyor.













Yorumlar (0)