Mersin ve Hatay yangınları söndürülemiyor: 50 ev tahliye edildi

Mersin ve Hatay’da dün çıkan orman yangınları hala söndürülemedi. Gece boyunca karadan müdahale edilen yangınlar için hava müdahalesi sabahın ilk ışıklarıyla başladı.

YAŞAM 16.07.2021, 07:46 16.07.2021, 17:07
Mersin ve Hatay yangınları söndürülemiyor: 50 ev tahliye edildi

Mersin ve Hatay’da dün başlayan orman yangınları, gece boyunca karadan devam eden müdahale ile söndürülemedi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan da helikopterlerle müdahale başladı.  



Mersin’de son durum 

Mersin Aydıncık’ta dün başlayan orman yangını için kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Sıcaklık sebebiyle söndürülemeyen yangın, dün sabah sabah saatlerinde Aydıncık’ın Pembecik Mahallesi’ndeki kızılçam ormanında başlamıştı. 24 saattir devam eden yangına şiddetli rüzgar ve aşırı sıcak da eşlik edince Mersin itfaiyesi, yangını kontrol altına almakta zorlandı. Çevre illerden çok sayıda takviye ekip çağırıldı.  



Yangının sebebi bilinmiyor 

Kızılçam ormanında çıkan yangın, çevre sakinleri tarafından ekiplere bildirilmiş ve kısa sürede pek çok ekip bölgeye sevk edilmişti. 86 arazöz, 3 uçak, 450 personel ve 11 söndürme helikopteriyle müdahale edilen yangın boyunca çevredeki bazı evler boşaltıldı. Şiddetli rüzgarların etkili olduğu saatlerde alevler, ormanın farklı noktalarına sıçradı. 



Tarım ve Orman Bakanı bölgede 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün bölgeye gitti ve helikopter ile havadan incelemelerde bulundu. Uzun süre yangın bölgesinde kalan Pakdemirli, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve diğer yetkililerden sık sık bilgi aldı. 



Hatay’daki son durum 

Hatay Hassa’da ormanlık alanda dün akşam saatlerinde başlayan yangın, henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Akşam saatlerinden bu yana karadan müdahaleyi sürdüren ekiplere hava desteği, bu sabahın erken saatleriyle birlikte geldi.  



İhbar üzerine olay yerine Kahramanmaraş’tan ekipler sevk edildi. Yangın için durmaksızın çalışma yürütülse de hala kontrol altına alınamamış olması, endişe yarattı. Yangının çıkma sebebi ise henüz bilinmiyor. 

50 ev tahliye edildi

İki gündür Amanos Dağları'ndaki yangınla mücadele devam ediyor. Mersin'in Aydıncık ilçesinde yaşanan yangın, yerleşim bölgelerini tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine 50 ev tedbir amaçlı tahliye edilirken, yangın, evlere metreler kala söndürüldü. Dün Hatay'ın Hassa ilçesinde iki noktada yaşanan orman yangınına müdahale sürüyor.



Yorumlar (0)