Bakan Koca’dan okullarda maske kullanımına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı incelemelerde bulunmak için gittiği Adıyaman’da açıklamalarda bulundu. Yoğun bakımda hastanın bulunmadığı il sayısının 21’e yükseldiğini belirten Koca okullarda maske kullanımı konusunun da yüz yüze gerçekleştirilecek Bilim Kurulu toplantısında değerlendirileceğini açıkladı.

GÜNDEM 22.04.2022, 13:31 22.04.2022, 17:47
Bakan Koca’dan okullarda maske kullanımına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca incelemelerde bulunak üzere Adıyaman’a gitti. Adıyaman Valiliği’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca son günlerde hayatını kaybeden vatandaşların büyük bir kısmının ileri yaş gurubuna ve ek hastalığa sahip kişiler olduğunu dile getirdi.

21 ilde yoğun bakımda hasta bulunmuyor

Bugün itibari ile yoğun bakımda hasta olmayan illerin sayısının 21’e yükseldiğini belirten Bakan Koca ziyaret gerçekleştirdiği Adıyaman’ın da bu iller arasında yer aldığını vurguladı. Salgının en başından beri hastaneye yatma oranlarında en düşük seviyelerin yaşandığının altını çizen Koca ülke genelinde yaşanan olumlu havanın Adıyaman’da da kendisini gösterdiğini belirtti.

Bilim Kurulu toplantısı yüz yüze gerçekleştirilecek

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısının neden ertelendiğine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Bu toplantının bilim Kurulu’nun gerçekleştireceği en önemli toplantılardan biri olacağını vurgulayan Koca daha geniş katılımlı ve yüz yüze bir toplantı yapmak adına toplantıyı ertelediklerini belirtti.

Okullarda maske kullanımı Bilim Kurulu’nda değerlendirilecek

Maskelerin kullanıma ilişkin gelen haberlere ise Bakan Koca şu şekilde yanıt verdi:

Okullarda maske kullanımı konusunu Bilim Kurulu detaylıca değerlendirmiş olacak. Bu konuya ilişkin öneriler daha sonra da değerlendirmek üzere kamuoyuna açıklanmış olacak.

Yoğun bakımlar yavaş yavaş kapanmaya doğru gidiyor

Bakan Koca ayrıca toplam 21 ilde yoğun bakımda hasta bulunmadığını ve bu nedenle hastane yüklerinin oldukça azaldığını vurgulayarak 21 ilde yer alan yoğun bakımların yavaş yavaş kapanmaya doğru gittiğini ve Türkiye’de hastane yükünün en az yaşandığı dönemlerden biri olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)