Koronavirüs bitti, 2 senelik hasret son buldu

İstanbul Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde bulunan Peygamber Efendimizin Veysel Karani’ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, 2 sene sonra yeniden görücüye çıktı. Pandemideki vaka sayılarının azalmasıyla birlikte yeniden açılan Hırka-i Şerif, cami ve çevresinde yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar, kutsal emaneti yeniden gördükleri için duydukları mutluluğu kelimelere dökmekte hayli zorlandı.

YAŞAM 22.04.2022, 13:38
Koronavirüs bitti, 2 senelik hasret son buldu

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye verilen Hırka-i Şerif, İstanbul Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde sergileniyor. Koronavirüs vaka ve ölü sayılarının fazla olması sebebiyle son 2 senedir sergilenmeyen kutsal emanet, vaka sayılarının azalmasıyla birlikte yeniden ziyaretçilere açıldı. Her sene Ramazan ayının ilk cuma günü ziyarete açılan kutsal emanetin bu sene pandemiden ötürü açılmayacağı dile getirilmişti. Ancak yapılan toplantıda Hırka-i Şerif’in ziyaretçilere gösterilmesine karar verildi. 



Dualar okundu, törenle ziyarete açıldı

Sergilenmek üzere dün hazırlanan Hırka-i Şerif, bugün dualarla düzenlenen bir törenle görücüye çıktı. Caminin bahçesinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Kaymakamı Kaan Peker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılan kutsal emanetle birlikte 2 senelik hasret de son buldu. Vatandaşların ziyaret sırasında duygu yüklü anlar yaşadığı görüldü. Cami içinde ve girişinde oluşan yoğunluk görüntülenirken kutsal emanetin 29 Nisan gününe kadar ziyaret edilebileceği de belirtildi.



Kutsal emaneti görmek için uyumadılar

Basına konuşan Leyle Karaman isimli ziyaretçi, şunları ifade etti: “Ben buraya Bağcılar’dan geliyorum. Sahurdan sonra uyumadım heyecandan. Buraya koşa koşa geldik. Uzun zamandır bu anı bekliyordum. Rabbim hepimizin tuttuğu oruçları kabul etsin, kimseye hastalık göstermesin. Allah bizi bir sonraki Ramazan’a da eriştirsin.”



Yorumlar (0)