Bakan Gül'den hakim savcı alımı müjdesi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı mezuniyet törenine katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yıl sonunda 1000 adet hakim savcı alınacağını açıkladı.

GÜNDEM 07.07.2021, 11:48 08.07.2021, 11:45
Bakan Gül'den hakim savcı alımı müjdesi

Abdülhamit Gül, törendeki konuşmasında, hakim savcı alımı kapsamında yapacakları alımlara ilişkin 2021’in sonunu işaret etti.

“2021’in sonunda bin hakim savcı alımı olacak”

Bakan Abdülhamit Gül, "Tarihi bildireceğiz fakat anneler babalar da buradayken şimdiden hazırlansınlar, buradayken söyleyeyim. Sene sonunda bin adet hakim savcı alımı yapacağız. Şimdiden çalışmalara başlayın." açıklamasını yaptı.

Öğrencilere seslenen Abdülhamit Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün mezuniyet coşkusunu yaşayan bütün genç arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Mesleki hayatları süresince onlara başarı ve sağlık diliyorum. Bu başarıda emeği bulunan, onları yetiştiren sevgili ailelerine ve hocalarına teşekkürlerimi iletiyorum. Okul bitti fakat eğitim henüz bitmedi. 4 senelik hukuk fakültesi eğitimi sona erdi fakat eğitim ömürlük bir süreçtir. Üniversite sizlere öğrenmeyi öğrenme metodolojisi sağlamıştır. Mezuniyetten mesleğe girinceye kadar ‘mezun olduk mu, acaba bir dersim kaldı mı’ diye hep rüya görürdük. Zor bir fakülte ve zor süreç. Netice olarak mezuniyet gerçekleşti. Bazılarınız hakim savcı olacaksınız. Bazılarınız avukat ya da kaymakam olacaksınız. Farklı mesleklere gireceksiniz."

Yorumlar (0)