Bakan Bilgin'den sözleşmeli personele kadro ve EYT açıklaması!

Kırşehir'de gerçekleştirilen bir törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile sözleşmeli personellerin kadro sorunu ile ilgili yapılan çalışmalara dair bilgi verdi. Detaylar haberde...

GÜNDEM 18.09.2022, 14:11 19.09.2022, 14:54 Hakan Öksüz
Bakan Bilgin'den sözleşmeli personele kadro ve EYT açıklaması!

Kırşehir'de düzenlenen 35. Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kapanış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin'in gündemindeki konular arasında emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile sözleşmeli personellerin kadro sorunu vardı. Çalışanların sorunlarından da bahseden Bilgin, "Emekçilerimizi enflasyona ezdirecek değiliz. Aralık ayında müjdeli haberler vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Esnafların ve işçilerin sorunlarını ortadan kaldıracağız

Çalışan vatandaşların karşısına müjdeli haberlerle çıkacaklarını kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Esnaflarımızdan gelen talepleri dinledik. Esnafların emeklilikle ilgili problemleri var. Bu sorunu ortadan kaldıracak çalışmanın son evresine geldik. Bütün emekçilerimizin yaşadığı tüm sorunları ortadan kaldıracağız. 2022 yılı içinde asgari ücrete aritmetik olarak yapılan zam yüzde 85'i buldu. Enflasyon karşısında çalışanlarımızı ezdirmeyeceğimizi söylemiştik." diye konuştu.

"EYT ile ilgili çalışma aralık ayında TBMM'de olacak"

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çok fazla sorunun geldiğini hatırlatan Bakan Bilgin, "Bu sorunun ortadan kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teklifimizi en geç aralık ayında TBMM'ye sunacağız. Şu an konuya ilişkin teknik çalışmaları yürütüyoruz. Son söz TBMM'ye aittir. Yasaları yapma, uygulamaları denetleme ve teknik çalışmaları yasaya dönüştürme yetkisi TBMM'dedir." değerlendirmesinde bulundu.

Sözleşmeli personele kadro konusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e yöneltilen sorulardan biri de sözleşmeli personelin yaşadığı kadro problemleri oldu. Sözleşmeli personellere ne zaman kadro verileceğine ilişkin çok sayıda soru geldiğini kaydeden Bakan Bilgin, "Çalışmada son aşamaya geldik. Çalışmanın son halini Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaşıp kısa süre içinde uygulamaya koyacağız." dedi.

Yorumlar (0)