Şanlıurfa’dan yürek yakan haber! 1 asker şehit düştü

PKK/YPG’li teröristler tarafından, Suriye sınırında yer alan Esentepe Hudut Karakolu’na havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda 1 Mehmetçik şehit düştü, 1 asker de yaralandı. 

GÜNDEM 18.09.2022, 14:24 19.09.2022, 14:53
Şanlıurfa’dan yürek yakan haber! 1 asker şehit düştü

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Esentepe Hudut Karakolu, sınırın karşı tarafında yer alan Ayn El Arab bölgesinden havan saldırısına maruz kaldı. PKK/YPG’li teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda 1 görevli sözleşmeli er şehit düştü. Bir Mehmetçik’in de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Suruç Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan yaralı askerin, ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. 

Terör noktaları ağır bombardımana tutuldu

Yürek yakan gelişme sonrası Şanlıurfa Valiliği’nden de bir açıklama geldi. Şehit düşen Mehmetçik’in ailesi için bir taziye mesajı yayımlayan Şanlıurfa Valiliği, “Suruç’ta yer alan sınır karakolumuza gerçekleştirilen hain saldırı sonucu 1 kahraman askerimiz şehit düşmüştür. 1 askerimiz de yaralanmıştır. Şehit düşen Mehmetçik’imize Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyoruz. Yaralı askerimize de acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verdi. Öte yandan terör saldırısı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör noktaları ağır bombardıman altına tutuldu. Sınırın karşı tarafında bulunan terör yuvaları, obüs ve çok namlulu roketatarlar eşliğinde imha edildi. 

Yorumlar (0)