Bakan Akar'dan Sinan Oğan yorumu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, seçim sonuçlarına dair yorumunu paylaştı. Oy oranını artırmak için daha fazla çalışmaları gerektiğini kaydeden Akar, "Sinan Oğan, Erdoğan'ı mı destekleyecek?" sorusuna da yanıt verdi.

GÜNDEM 15.05.2023, 16:30 Hakan Öksüz
Bakan Akar'dan Sinan Oğan yorumu

AK Parti Kayseri İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, seçim sonuçlarına dair konuştu. 

Terör sorununun, Türkiye için beka meselesi olduğunu kaydeden Akar, "Karşı taraf bir olmuş, Sayın Erdoğan'a karşı tavır almışlar. Milletimiz bunu gördü ve seçimde gereğini yaptı. Halka küsmek olmaz. 'Niye daha fazla oy alamadık?' diye düşünmeli ve çalışmalıyız. Daha iyi anlatmalıyız, bu bizim sorumluluğumuz. Vatandaşların ferasetine güvenimiz tam." ifadelerini kullandı.

"Yeniden destek isteyeceğiz"

Resmi sonuçlar açıklandığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanamasa bile ikinci turda kazanacağına inandıklarını söyleyen Akar, "Bu sürede vatandaşlarımızla buluşacağız. Yaptığımız çalışmaları anlatacağız. Gerçekleri gösterdikten sonra yeniden desteklerini isteyeceğiz. Cumhurbaşkanımız, demokratik teamüller çerçevesinde yeniden seçilecektir." dedi.

Sinan Oğan, Erdoğan'ı mı destekleyecek?

Bakan Akar'a Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adayı destekleyeceğine dair soru soruldu. Oğan'ın Cumhur İttifakı'na destek vermesi gibi bir durumun söz konusu olup olmadığına dair soru üzerine Akar, "Bu tarz meseleler, siyasetin faktörleri ile ilgili. Bu kişiler siyasetin aktörleridir. Oturulur ve konuşulur. Makul bir çerçevede gerekli temaslar gerçekleştirilir." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)