Bakan Akar'dan "ortak devriye" açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ruslarla görüşüyoruz. Devriyeler sürüyor. Sorunların hepsi çözülecek." dedi.

GÜNDEM 19.11.2019, 11:59 19.11.2019, 12:27
Bakan Akar'dan "ortak devriye" açıklaması!

Suriye’nin Ayn el-Arab ilçesinde bulunan terör örgütü PKK/YPG yandaşları, dün Türk ve Rus askerî unsularının ortak devriye faaliyetlerini provoke etmek amacıyla Rus askerî aracına molotofkokteyli ile saldırı gerçekleştirilmişti. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ortak devriyelerin Ruslar ile yapılan mutabakat çerçevesinde devam ettiğini bildirdi.

Bunun dışında birtakım zorluklarla karşılaşıldığını kaydeden Akar, "Bunları da yine Ruslarla görüşmek suretiyle çözmeye çalışıyoruz." dedi.

Ne olmuştu?

Anadolu Ajansının (AA) Ayn el-Arab'da Türk ve Rus askeri unsurlarının ortak kara devriyesini görüntülediği sırasında, terör örgütü yandaşları zırhlı araçlara engel olmaya çalışmışlardı.

Araçların önüne çıkarak taşlar fırlatan örgüt yandaşları, yollara beton blok gibi engeller koyarak devriye çalışmasını provoke etmişlerdi. YPG/PKK yandaşlarının molotofkokteyli attığı Rus askeri araçlarından birinin arka tarafı alev alırken, araç bir süre durduktan sonra yoluna devam etmişti. 

Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla beraber Suriye'nin kuzeyindeki yerleşim yerlerinde sivil giysilere bürünen teröristlerin, ortak devriyeler sırasında provakasyon yapmaya çalıştığı fark edilmişti.

Türkiye ile Rusya'nın 8 Kasım'da gerçekleştirdiği ortak devriyede zırhlı araca çıkmaya çalışan provokatörlerden biri yere düşmüş ve terör örgütü çevreleri şahsın "sivil" olduğu iddia etmişti. Fakat düştükten sonra öldüğü öne sürülen kişinin, sosyal medya hesaplarındaki eski paylaşımlarda YPG/PKK'lı bir terörist olduğuna ilişkin çok sayıda görsele rastlanmıştı. Söz konusu teröristin, sivil kıyafetler içinde Türkiye topraklarına atılan havan toplarının başında olduğu ve bunlarla düzenek kurduğu gözlemlenmişti.

Yorumlar (0)