Bakan açıkladı: Koronavirüsle mücadelede iyi haberler var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından saat 19.00'da basın toplantısı düzenledi. Koca, ''Koronavirüsle mücadelede iyileşen hastalar var sayıları da oldukça fazla. Ayrıca Çin'den olumlu sonuçlar verdiği iddia edilen bir ilacı da Türkiye'ye getirdik" dedi.

GÜNDEM 23.03.2020, 18:09 23.03.2020, 21:11
Bakan açıkladı: Koronavirüsle mücadelede iyi haberler var

Sağlık Bakanlığı'nın Bilkent Yerleşkesi'nde saat 13.30'da başlayan toplantıda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin Türkiye'de vaka sayının artması nedeniyle alınabilecek yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumu ele alındı.

Bakan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, iyileşen vakalar olduğunu ve Çin'den getirilen özel bir ilacın tedavisinin uygulanmaya başlandığını kaydetti.

İşte Koca'nın açıklamaları:

"İyileşen vakalarımız var ve sayıları da oldukça fazla"

"Şu süreçte iyileşen vakalarımız var. Biliyorsunuz 14 günlük zaman dilimi geçmesi gerekiyor ve önümüzdeki günlerde iyileşen vakalarımızı da gün gün açıklamış olacağız. Bu süreçte iyileşen ve iyileşmekte olan hastalarımızın olduğunu özellikle belirtmek istiyorum."

"Çin'den özel bir ilaç getirdik"

"Bu dönemde özellikle bugün sabah itibariyle Çin'de kullanılmış olan özel bir ilaçtan sonuç aldıkları iddiası olan ve bu konuda yayınları yapılmış olan, özellikle yoğun bakımda kullanılmasının 14 günden 4 güne kadar düşürdüğüne dair bilgilerin olduğuna dair ilaçla ilgili de yeterli miktarda bu sabah Çin'den getirdik. Bu ilacın da yoğun bakımda tedavisi devam eden hastalarımıza da bugün itibarıyla başlandığını özellikle ifade etmek istiyorum. İlacın ne kadar etkili olup olmadığını da önümüzdeki günlerde görmüş olacağız. Sonuçları zaten sizlerle paylaşmış oluruz."

Yorumlar (1)
Yıldız doğan 4 yıl önce
İyi haberlerinizi bekliyoruz bakanım inşAllah