Bahçeli'den, Cemil Çiçek'e '50+1 tepkisi': Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsun

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'in, Cumhurbaşkanı seçimleri konusunda yüzde 50+1'in önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılara yol açacağı açıklamasına tepki gösterdi ve 'Sayın Çiçek, diliniz ve kafanızın altında gizlediğiniz bir oran var mıdır? Açıkla da görelim, niyetini öğrenelim' sözlerini kullandı.

GÜNDEM 16.11.2021, 11:08 16.11.2021, 13:02
Bahçeli'den, Cemil Çiçek'e '50+1 tepkisi': Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsun

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

“Biz yürüyünce zalimler kaçışacak”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bahçeli, İl İl Anadolu çalışmalarına ilişkin bilgi veren Bahçeli, "Biz yürüyünce zalimler kaçışacak, fitne barikatları yıkılacak, korkaklar sinecektir. Vatanımızı dolaşıyoruz, gönüllere misafir oluyor, milletimizle buluşmaya ve onlarla fikir alışverişini sürdürüyoruz. 30 Ekim'de başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı, bir gönül seferberliğiyle yurdumuzun her köşesine doğru yaygınlaştırıyoruz. Vatandaşlarımızla 40 ilde kucaklaştık. Emekliyle, memurla, çiftçiyle ve esnafla görüştük; düşüncelerini aldık, hedeflerimizi paylaştık" sözlerini kullandı.

Cemil Çiçek’e ‘yüzde 50+1 tepkisi’

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'in, Cumhurbaşkanı seçimleri konusunda yüzde 50+1'in önümüzdeki süreçte ciddi sıkıntılara yol açacağı açıklamasına tepki gösteren Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

“Milletvekili, belediye başkanı ya da muhtar seçmiyoruz. Biz burada Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Yüzde 50+1'i eleştiren kişileri anlayışla görmemiz abesle iştigaldir. Cemil Çiçek gelecekte yüzde 50+1'in önemli sıkıntılara yol açacağını öne sürüyor. Bu tuhaf sözlerin aynısını, Türkiye'nin istikrarsızlığa gömülmesini bekleyen çevreler de ortaya atıyor. Sayın Çiçek, kafanız veya dilinizin altında gizlediğiniz bir oran mı vardır? Açıkla da görelim, niyetini öğrenelim. Türkiye'nin işgalden, kaostan kılpayı kurtulduğunu hafıza kayıtlarından ne çabuk çıkardınız. Kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz? Aynı şeyi FETÖ'cü Fehmi Koru da söylüyor. Çiçek'in sözleri kuşku vericidir. Bu tartışma oldukça gereksizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, işlerlik ve derinlik kazanması için çabalamak varken, ayrı bir tartışmayı başlatmak, sisteme hasar verecektir"

"Cumhur İttifakı'nda çatlak olmaz"

“Zafer, Cumhur İttifakı’nın olacaktır” diyen Devlet Bahçeli, seçim anketlerinden çıkan sonuçların yanlış olduğunu ifade etti ve "Araştırma şirketlerinin abuk sabuk anketleri ne derse desin, zafer Cumhur İttifakı'nın olacaktır. AK Parti'nin oy şu, MHP'nin oyu bu diyerek yalan anketler hazırlayan kurşun askerler şimdiki sözlerim sizedir; yediğiniz şamarı hayatınız boyunca unutamayacaksınız. Cumhur İttifakı olarak her zaman bir adım önde olacağız. Kesinlikle oyalanmayacağız. Milliyetçi Hareket, karanlık senaryoların, kulislerin ve lobilerin partisi değildir" açıklamasını yaptı.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhur İttifakı olarak gelecek nesillere, ülkemize, milletimize karşılıksız hizmetle mükellef bir şekilde duruş sergiledik. Cumhur İttifakı'nda çatlak olmaz. İttifakımızı hazmedemeyip çatlayanlar her türlü varestedir. İttifakımız, Türk milletinin özlemlerinin yansımasıdır. Geçen haftaki açıklamalarım epeyce tartışıldı. Bir yorumum birçok kesim tarafından çarpıtılmıştır. MHP, Cumhur İttifakı'nın ortağı olsa bile demokratik anlamda sorumluluğu muhalefettir. Meclis'te denetleme ve denge göreviyle sorumludur. Bu kanaatimin neresi yanlıştır? Hükümet belli, görevinin başındadır. Siyasi iktidarın teşekkül etme şekli malumdur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 3,5 yılı geride bırakmıştır. MHP asla fırsatçılık yapmaz, minderden kaçmaz. Biz adam gibi ve mertçe siyaseti yaparız. Herkes şunu bilmeli ki hükümet değilsek bile bakan vermemiş olsak dahi Cumhur İttifakı'nın günahına ve sevabına ortağız. Anca beraber kanca beraber.”

"İdam, tartışmaya açılmalı”

Son günlerde artan kadın cinayetlerine tepki gösteren Devlet Bahçeli, "Önümüzdeki kanlı tablo yürekleri kavurmaktadır. Ataşehir'de sadist bir manyak, bir cana kıymıştır. Hedef olarak seçtiği Başak kızımızın kanını dökmüştür. Söyleyeceğimiz her şey anlamsızdır. Zaman artık konuşma zamanı değil. Tedbirleri alma zamanıdır. Ayrıca kaybolan Müslüme yavrumuzu bulmak için bütün teşkilat seferber olmuştur. Bu barbar akının önüne geçmek zorundayız. Dünyayı bu mahluklara dar etmeliyiz. Hiçbir caniye sabır gösteremeyiz, tahammül edemeyiz. Kadın cinayetleri, huzuru ve iç barışı tahrip edecek derecededir. Klişe sözler artık geçersizdir. Zaman, şiddetin kökünü kurutma zamanıdır. Kadına karşı şiddet kanunu yeniden düzenlenmeli. Bize göre yapılması gerekenler şunlardır:

  • Şiddetin engellenmesi, ailenin korunması için kapsamlı bir ruh sağlığı yasası gerekli

  • Şiddeti durdurmak için hem cezai müeyyide hem de güvenlik prosedürleri artırılarak kimsenin gözünün yaşına kesinlikle bakılmamalı. Mahkemeler hemen karar vermeli, iyi hal indirimi tarzı ceza indirimine imkan verilmemelidir

  • Kadın cinayeti veya tecavüzde gerekirse idamı bile tartışmaya açılmalı

  • Şiddeti teşvik eden yayın ve haber programlarından kaçınılmalı

  • Üniversitedeki akademisyenlerin öncülüğünde ülkenin şiddet haritası çıkarılmalı

“Helalleşme tepkisi”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "herkesle helalleşeceğiz" sözlerine tepki gösteren Bahçeli şunları aktardı:

"Şunu bilmelisin ki Sayın Kılıçdaroğlu, hesaplaşmadan helalleşmemiz mümkün olmayacak. CHP terörle mücadeleye hayır demiştir. 15 Temmuz'a tiyatro iftirası atmış, FETÖ ile helalleşmiştir. Şehit kardeşine küfredenlerle helalleşmiştir. CHP, HDP ile helalleşmiş ve ayrıca yüzsüz bir şekilde ittifak kurmuştur. CHP, YPG ile helalleşmiş ve bunların, kendi vatanlarını koruyan bir örgüt olduğunu ifade etmiştir. Demirtaş ve Kavala ile helalleşmiş hapisten çıkmalarını istemiştir. Kılıçdaroğlu haram ile helal arasındaki çizgiyi silip atmıştır.

3600 ek gösterge ve EYT

3600 ek gösterge ve EYT konularına da değinen Bahçeli, "EYT, bizim problemimizdir. Bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi sorumluluğumuzdur. Bütçe çerçevesinde geniş bir uzlaşma sonucunda Meclis’te çözülerek gündemden çıkarılmalıdır. 3600 ek göstergesinin verilmesi ile ilgili hükümete gerekli desteği vereceğiz. Asgari ücretle geçimini sağlayan kardeşlerimizin insanca bir seviyeye yükseltilmesi, enflasyona ezdirilmemesi gerekmektedir. İnsanlarımızın taleplerini karşılamak herkesin sorumluluğudur" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)