"B planını öğrenmek tarihi bir hata olur"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın güvenli bölge oluşturma çalışmalarında herhangi bir aksilik çıkması durumunda alternatif planlara sahip olunduğuna yönelik açıklamalarına ilişkin, "A planını, B planını şimdiden öğrenmek tarihi bir hata olur." dedi.

GÜNDEM 12.08.2019, 15:49 12.08.2019, 15:52
"B planını öğrenmek tarihi bir hata olur"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bayramlaşma töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile güvenli bölge oluşturulmasına ilişkin şunları söyledi:

"Suriye'de dolaşan Amerikalıları, çuval geçirenleri bir kenara atacaksınız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin dış politikadaki etkilerini de dikkate alarak bir güvenlik koridorunun oluşması için her tarafı karıştıran Amerika'yı ikna ederek, tehdit ve tehlikeleri hafifletmek yolu, yadırganacak bir yol olarak düşünülmemelidir."

"Biraz sabırlı olun"

MHP lideri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 'güvenli bölge oluşturma çalışmalarında herhangi bir aksilik çıkması durumunda kendi planlarının devreye sokulacağına' yönelik açıklamalarına değindi. 

Bahçeli, "Genelkurmay Başkanlığı yapmış, şimdi de Milli Savunma Bakanı olan bir kişinin A planını, B planını şimdiden öğrenmek, bunu tartışmak veya onları bu konuda uyarmak zannediyorum tarihi bir hata olur. Biraz sabırlı olun bakalım." dedi. 

Yorumlar (0)