Ayasofya İmamı Boynukalın'dan görevden ayrılması sonrası ilk açıklama...

Ayasofya Camii baş imamı Mehmet Boynukalın kamuoyunda tartışmalara neden olan paylaşımları sonrası bugün görevinden ayrıldı. Boynukalın Marmara Üniversitesi’ndeki akademik görevine tekrar başlayacak.

GÜNDEM 08.04.2021, 12:04 09.04.2021, 09:47
Ayasofya İmamı Boynukalın'dan görevden ayrılması sonrası ilk açıklama...

Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın son dönemlerde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla sıkça gündeme geliyordu.

Bülent Turan’dan Boynukalın’a mesaj gelmişti

Son olarak ‘Faizle mücadele İslam’ın emridir’ açıklaması sonrası Boynukalın’a AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan bir mesaj gelmişti.

Turan yaptığı açıklamada, “Ayasofya’nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgeleyebilecek tavırla daimi olarak polemiklerin içinde olmanız herkesi üzmekte. Bir kardeşiniz olarak sosyal medyada bu şekilde olmanızın hiç kimseye bir yararı olmadığı kanaatindeyim.” demişti.

Boynukalın’dan Başkomutan Erdoğan paylaşımı…

Mehmet Boynukalın tartışmalara konu olan mesajları sonrası son olarak ise ‘Başkomutan Erdoğan’ etiketiyle sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya Camii’ndeki fotoğrafını paylaşmıştı.

Boynukalın, bugün, Ayasofya Camii’sindeki baş imamlık görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.

Marmara Üniversitesi’ndeki görevine devam edecek

Mehmet Boynukalın, Ayasofya Camii’ndeki görevi öncesinde sürdürdüğü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi görevine kaldığı yerden devam edecek.

“Akademik çalışmalarıma vakit ayırmak için affımı diledim”

Prof. Dr. Mehmet Boynukalın yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebiyle görevlendirildiğini kaydederek görevden ayrılmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli kardeşlerim, asli mesleğim akademisyenlik olmasına karşın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebiyle Ayasofya Camii’ndeki şerefli makamda görevlendirildi. İki gün öncesinde üniversitedeki çalışmalarıma daha çok vakit ayırabilmek amacıyla Ayasofya Camii’ndeki baş imam hatiplik görevimden affımı talep ettim. Almış olduğum kararın bir başka nedeniyse milli iradeye karşı pervasız bir şekilde yayınlanmış olan malum bildiriye ilişkin yorumlarda yalan bir şekilde kıyaslamalar yapılıp, ‘Ayasofya imamı konuşuyor madem biz neden konuşmayalım’ şeklinde hezeyanlara mahal vermemektir.

“Allah binlerce kez razı olsun”

86 yılın ardından cami olarak fethedilen bu kutsal mekanın ilk baş imam-hatibi olmamı takdir eden Yüce Mevla’ya sonsuz kez şükrediyorum ve beni bu göreve layık gören idarecilerimize ve değerli Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu görevde olduğum sürede bildiğim kadarıyla dilim döndüğü şekilde İslam’ı anlatmaya çalıştım. Eğer bunu yapamazsam Allah katında mesul olurum düşüncesiyle hareket ettim. İçimdeki bu niyetin Rabbimin katında bana şahitlik edeceğine inanıyorum. Kur’an’a ve İslam’a bir bütün olarak inanıp yaşamayı Rabbim herkese nasip eylesin. Şimdiye dek bana desteğini sunan veyahut düşüncelerime katılmayan bütün kardeşlerimden de Allah binlerce kez razı olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Yorumlar (0)