AK Partili Bülent Turan'dan 'Mehmet Boynukalın' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ekonomiye ve İstanbul Sözleşmesi'ne dair açıklamaları ile gündeme gelen Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın'a uyarıda bulundu.

GÜNDEM 22.03.2021, 20:52 23.03.2021, 15:43
AK Partili Bülent Turan'dan 'Mehmet Boynukalın' açıklaması

Gündeme dair gerçekleştirdiği açıklamalarla adından sık sık söz ettiren Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın, son olarak ekonomiye ilişkin açıklamalar yapmıştı.

Boynukalın, “Faizlerin düşürülmesi ve en sonunda tamamıyla ortadan kaldırılması hem aklın hem de İslam'ın bir gereğidir.” demiş, “Güçlü ekonomiler, faizi yüzde 0-1 bandında tutuyor. O nedenle, faizcilerle mücadele etmek de dinimizin bir emridir.” ifadelerini kullanmıştı.

Turan'dan eleştiri

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Mehmet Boynukalın’a çağrı yaparak, sosyal medya paylaşımları hususunda eleştirini sıraladı.
 

"Ayasofya için bedel ödeyenleri üzüyorsunuz"

Turan, Boynukalın'ı etiketleyerek gerçekleştirdiği paylaşımında, “Ayasofya'nın açılışı tam bir meydan okumadır. Bu meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla devamlı olarak polemiklerin içinde yer almanız, Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmektedir. Bir siyasetçi olarak değil, bir kardeşiniz olarak bu usulle/mecrada olmanızın hiç kimseye yararı olmadığı düşüncesindeyim.” ifadelerine yer verdi.

Boynukalın'dan tepki çeken açıklamalar

Diğer yandan, Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın, daha evvel de kadın hakları ve İstanbul Sözleşmesi hususunda açıklamalarda bulunmuş, eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Yorumlar (0)