Arkadaşları, Doktor Karakaya'yı anlattı: "Ömrünü şifa dağıtmaya adadı"

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzman Doktor Ekrem Karakaya, hastasıyla yaşanan tartışmanın ardından başından silahla vurularak ağır yaralanmıştı. Olaydan sonra saldırgan intihar ederken, Doktor Ekrem Karakaya da bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 2020’den beri Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde çalışan Ekrem Karakaya'nın hayatı ve nasıl biri olduğunu yakın çevresi anlatıyor…

GÜNDEM 07.07.2022, 14:49 07.07.2022, 14:57
Arkadaşları, Doktor Karakaya'yı anlattı: "Ömrünü şifa dağıtmaya adadı"

Konya'da görev aldığı hastanede maruz kaldığı silahlı saldırı neticesinde yaşamını yitiren Doktor Ekrem Karakaya, çevresindekilere yaklaşımı ve düzgün kişiliğiyle daima örnek gösterilen bir hayat sürdü.

Karakaya'yı öğrencilik zamanından tanıyan ve aynı hastanede bir dönem görev yapan göğüs hastalıkları uzmanı Mustafa Demirel, aynı zamanda akrabası da olan meslektaşı Karakaya'nın, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuduğu zamanlarda kendisinin başhekim olarak görev aldığı Develi Devlet Hastanesi'nde gönüllü bir şekilde çalıştığını ifade etti.

"Pırlanta gibi çocuktu”

Ekrem Karakaya'nın idealist bir doktor olduğunu söyleyen Demirel, "Ekrem, 2. ve 3. sınıftan sonra mesleğini iyi yapabilmek amacıyla gönüllü bir şekilde nöbetlere kalmak istedi. İnsanlığa hizmet için tıp fakültesinin başından bu yana ömrünü insanlığa adadı. Gerçekten pırlanta gibi bir çocuktu. Masum bir insan, karıncayı bile incitmeyen biriydi. Görev şehidi oldu." sözlerini kullandı.

Demirel, "Ekrem, gelen hastaya bağırmayı bırak, gülerken dahi yüksek sesli gülmeyen, yüksek sesle konuşmayan, çok beyefendi, nazik birisiydi. Bazı insanların resimlerinden anlarsınız, gerçekten çok iyi bir çocuktu." açıklamasını yaptı.

“Yüreğimiz kaldırmıyor"

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde ikamet eden Ekrem Karakaya'nın evinde site yöneticisi olduğu belirtilen İbrahim Alıç, olay sebebiyle üzüntü içinde olduklarını söyledi.

Karakaya'nın geride gözü yaşlı bir eş ve 2 kız çocuğu bıraktığını aktaran Alıç, şunları dile getirdi:

"Bu düzenlenen saldırı hunharca bir şey, gerçekten yüreğimiz kaldırmıyor. İnşallah bu son olur, millet olarak, vatandaş olarak bir daha olmaması için elimizden ne geliyorsa yardımcı olalım. Genç yaşta, düzgün ve görevine aşık bir insan. Aile için ne yapılması, ne yapmamız gerekiyorsa yardımcı olmaya çalışacağız. Bir şey söylemek çok zor. İnşallah Rabbim, cennette mükafatını versin."

Karakaya'nın üst kat komşusu olan Yahya Özüdoğru ise yaklaşık olarak 1,5 yıldır Karakaya ile aynı apartmanda oturduklarını ifade etti.

Karakaya'nın, güzel ve dost canlısı bir insan olduğunu, yaşananlar sebebiyle derin üzüntü duyduklarını söyleyen Özüdoğru, "Doktor bir insanın bu şekilde canice katledilmesi bizi çok üzdü. Geride 2 çocuk ve bir eş bıraktı. Acımız büyük, güzel bir komşuyu ve güzel bir insanı kaybettik. Sözün bittiği yerdeyiz, çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Görev şehidi olarak Allah, öbür tarafta ağırlasın. Allah geride kalanlara sabırlar versin." şeklinde konuştu.

"İşini çok seviyordu”

Sosyal medya sağlık platformlarında, Ekrem Karakaya ile ilgili hastalarının yorumları dikkat çekti.

Doktor Karakaya'nın bir hastasının, "Dikkatli, enerjik, işini ve insanları seven bir doktor. Gelecek vadediyor. Sağlığıma kavuşmamdaki emeği ve dikkati için minnet borçluyum." yorumları dikkat çekti.

Başka bir hastanın ise Karakaya ile ilgili yaptığı "Annem anjiyo olmuştu, işlem esnasında, serviste ve taburcu olmasının ardından da çok ilgiliydi. Hastalarına önem veren bir doktor, samimi, güler yüzlü, her şey için teşekkür ederiz." sözleri öne çıktı.

“Şiddetin lekesinden doktor önlüğünü koruyacağız”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da meydana gelen olaydan sonra Twitter hesabından bir açıklama paylaştı.

Bakan Koca, yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi: 

"Şiddetin lekesinden doktor önlüğünü korumak için kararlılıkla çalışacağız. Bundan herkes emin olsun. Bugün yitirdiğimiz arkadaşımız Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesi, bütün sağlık camiası bu konuda emin olsun. Hekimine karşı halkımızdan daha özenli tutum ve büyük bir saygı bekliyorum."

Yorumlar (0)