MSB açıkladı: Pençe Kilit’te 2 asker şehit

Terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonrasında Pençe-Kilit Harekatı’nın gerçekleştirildiği bir üs bölgesinde uzman çavuşlar Ömür Ertuğrul Sarı ve Muhammed Mustafa Koca şehit oldu.

GÜNDEM 07.07.2022, 15:02 07.07.2022, 18:00
MSB açıkladı: Pençe Kilit’te 2 asker şehit

Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe-Kilit Harekatı'ndan üzücü bir haber geldi. Operasyonun gerçekleştirildiği bölgeye açılan taciz ateşi sonrasında açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, 3 askerin yaralandığını açıklamıştı.

Yaralı askerlerden Piyade Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı ile Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca gerçekleştirilen bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

“PKK’nın kökünü kurutacağız”

2 PKK’lı teröristin etkisizleştirildiği operasyon bölgesi ile ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, "Terörün kökünü kurutma konusunda kararlıyız, tek bir tane terörist kalmayana kadar operasyonlarımız devam edecek” denildi.

Şehidin sözleri yürekleri dağladı

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Uzman Çavuş Ömür Ertuğrul Sarı'nın Kocaeli'de bulunan baba ocağına yangın düştü.

Hakkari Yüksekova’da uzman çavuş olarak vazifesini yerine getiren 27 yaşındaki genç asker, ailesinin 2 çocuğundan birisiydi.

Kocaeli'nin ilçelerinden olan Başiskele’de bulunan baba evi, taziyeleri kabul etti. Çevre Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin çevresine, “Belki de bu vatan uğruna canımızı veririz” dediği belirlendi.

Sene sonunda evlenecekti

Aynı bölgede şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Muhammed Mustafa Koca’nın Konya'da bulunan aile evi de yasta.

Baba ve anneyi yakınlarının sakinleştirdiği baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Ailesiyle 3 gün önce telefonda konuşan Şehit Muhammed Mustafa Koca, Kurban Bayramı izninde onları görmeye edeceğini söylemişti.

Bu sene sonunda evlenecek olan şehit asker, 1 yıldır nişanlıydı.

Yorumlar (0)