Ankara’da ücretsiz toplu taşıma tartışması! Mansur Yavaş: otobüsleri bize satın gidin!

Ankara'da ücretsiz yolcu taşıması ile ilgili kriz devam ediyor. Maliyet artışlarından şikayetçi olan Özel Halk Otobüsleri, şoförleri 25 Eylül Pazartesi günü itibari ile kontak kapatma kararı aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise ücretsiz yolcu taşımayan 9 özel halk otobüsünü parka çekti. Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, söz konusu özel halk otobüsleri ile ilgili, "Ya yapılan sözleşmeye ve kanuna uyacaksınız ya da otobüslerin hepsini bize satın ve gidin. Başka iş yapın” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 23.09.2023, 15:46
Ankara’da ücretsiz toplu taşıma tartışması! Mansur Yavaş: otobüsleri bize satın gidin!

Ankara’da toplu taşıma konusunda özel halk otobüslerinin ücretsiz yolcu taşımama krizi devam ediyor.

21 Eylül tarihi itibari ile özel halk otobüsleri, 65 yaş üstü vatandaşlar ile milli sporcuların da aralarında olduğu bazı yolcu gruplarını ücretsiz şekilde taşımayı bıraktı.

Yaşanan durum üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ise bu durumun mevzuata aykırı olduğunu duyurdu ve yolcu almayan 9 özel halk otobüsünü parka çekti.

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara’nın, "Konuya çözüm bulunamaması durumunda pazartesi günü sabah saatleri itibari ile esnaflarımız çalışmama kararı verdi” açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP 38’inci Ankara Olağan Genel Kurulu’nda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Gerekli cezai işlemleri uyguladık"

Özel halk otobüslerinin kanuna aykırı bir şekilde davrandığını belirten Yavaş, “Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim tarihinde ücretsiz seyahat eden vatandaşlar 65 yaş üzeri kişilere hizmet etmeyeceklerini bildirmişlerdi. Şimdi bu tarihi daha da ileri çektiler. Oysa özel halk otobüslerinden gelen şikayetler o kadar fazla ki. Yaz mevsiminde akaryakıtları bitecek diye klimaları açmazlar, canlarının istedikleri durakta durur, istemediklerinde ise durmazlar. Bazen yolcu sayısı az diye sefere bile çıkmazlar. Kendilerine gerekli cezai işlemleri uyguladık” ifadelerini kullandı.

"Ya otobüsleri bize satın ya da kanuna uyun"

Özel halk otobüslerinin kanun gereği taşıması zorunlu olan yolcuları taşımadığını belirten Yavaş, “Ya yapılan sözleşmeye ve kanuna uyacaksınız ya da otobüslerin hepsini bize satın gidin ve başka iş yapın. Halka zülüm etmeye hiç kimsenin hakkı yok” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)