Alevilere çirkin tehditte yeni gelişme!

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde Alevilerin yaşadığı dairelerin önüne çarpı işareti konularak "Gebereceksin" yazılmasına ilişkin bir kadın gözaltına alındı. 

GÜNDEM 16.12.2019, 15:28
Alevilere çirkin tehditte yeni gelişme!

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bulunan bir apartmanda Alevilerin yaşadığı dairelerin önüne çarpı işareti konulmuş ve "Gebereceksin" yazılmıştı.

Bunun üzerine aileler, polisi arayarak durumu ihbar etmişti. Olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi incelemesi yapmıştı.

İstanbul Valiliği, konuya ilişkin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldığını bildirdi.

"Korkutmak için yazdım"

Çirkin yazıyı yazan şüphelinin, aynı apartmanda yaşayan İ.G. adlı kadın olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan kadının, verdiği ifadede, "meselenin apartmandaki 'çöp ve aidat' probleminden kaynaklandığını, yazıyı anlık sinirle komşusunu 'korkutmak ' amacıyla yazdığını ve tekrar kendisinin sildiğini, yazdıklarının herhangi bir mezhepsel ayrılık ya da başka bir amaç taşımadığını ve olay nedeniyle pişmanlık hissettiğini" beyan ettiği kaydedildi. 

Daha önce de olmuştu

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi'nde bir evin duvarına kırmızı boyayla "X" işareti yapıldığı ve "Defol Alevi" yazıldığı görülmüştü. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Evin sahibi 60 yaşındaki Bayram Şenal, başından geçen olayı anlatmıştı. Şenal, 25 senedir aynı mahallede oturduğunu kaydetti. Bu mahallede çocuklarını büyüttüklerini aktaran Şenal, "Böylesine çirkin bir olayla daha önce hiç karşılaşmadık." demişti. 

Alevilere yönelik çirkin saldırıya tepki gösteren Erdoğan, "Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Ülkemizi bölmek için. Türkiye'de bizim yönetim olarak böyle sorunumuz yoktur. Bu işaretleri koyanların güvenlik teşkilatlarımız çalışmaktadır. Yakalandıklarında hesabı sorulacaktır." demişti.
 

Yorumlar (0)