Akar yanıtladı: ABD gemilerinin Boğazlardan geçişine izin verilecek mi?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl koridoru" anlaşmasının uzatılmasına dair görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Akar'ın açıklamasına göre Rusya'nın "60 günlük uzatma" önerisine karşı Türkiye'nin talebi 120 gün. Bakan Akar, Karadeniz'e düşen ABD'ye ait İHA hakkında da konuştu.

GÜNDEM 15.03.2023, 13:42 Hakan Öksüz
Akar yanıtladı: ABD gemilerinin Boğazlardan geçişine izin verilecek mi?

AK Parti TBMM Grup Toplantısı'ndan önce gazetecilerin sorularına yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Karadeniz'de düşen ABD'ye ait İHA ve "tahıl koridoru" hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Rusya'nın "60 gün uzatma" talebi: "Bize göre 120 gün olmalı"

Rusya'nın "tahıl koridoru" anlaşmasının 60 gün uzatılmasına sıcak baktığını belirten bir gazeteci, Akar'ın konu hakkındaki görüşünü sordu. Görüşmelere, "anlaşmanın 120 gün uzatılması" düşüncesiyle başladıklarını kaydeden Akar, "Ukrayna ve Rusya ile işin teknik boyutu görüşüldü. Bakanlar düzeyinde de görüşmeler yapıyoruz. Şimdiye kadar en az 24 milyon ton tahıl, bu koridor sayesinde dünyaya ihraç edildi. Bunun küresel fiyat istikrarına önemli katkısı oldu, fiyatlar bir nebze düştü. BM de bizim gibi anlaşmanın 120 gün süreyle uzatılması gerektiğini düşünüyor." ifadelerini kullandı. 

Karadeniz'de düşen ABD İHA'sı

ABD'ye ait bir insansız hava aracının Karadeniz'e düşmesi hakkında da konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, "Olayı yakından takip ediyoruz. Muhatabımız ABD ile de kendi içimizde de görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Enkazın alınması için ABD gemilerinin Boğazlardan geçişine izin verilip verilmeyeceği sürekli soruluyor. Milli Savunma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı, bu konuda çalışıyor. Ne olup biteceğini göreceğiz." dedi.

Yorumlar (0)