Akar'dan Pençe-Kılıç açıklaması: 254 terörist etkisiz

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'ne giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kılıç bölgesinde görevli birlik komutanlarıyla video konferans toplantısı yaptı. Toplantı sonrası açıklamalar yapan Bakan Akar, "Şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 254. Teröristlerden başka hedefimiz yok. Türk Silahlı Kuvvetleri ile oyun oynanmaz, bunu görecekler." dedi.

GÜNDEM 23.11.2022, 11:46 Hakan Öksüz
Akar'dan Pençe-Kılıç açıklaması: 254 terörist etkisiz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan 2023 yılı bütçesiyle ilgili görüşmelerin ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'ne geçen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na dair bilgi aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever de Bakan Akar'a eşlik etti. 

Son yıllardaki en kapsamlı hava harekatı: Pençe-Kılıç

Bakan Akar ve kuvvet komutanları, operasyon bölgesindeki birlik komutanları ile video konferans toplantısı yaptı. Bölgedeki son duruma dair bilgi alan Akar, operasyona ilişkin talimatlar verdi. Bakan Akar, brifing görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Pençe-Kılıç Harekatı'nın, son dönemlerdeki en kapsamlı hava harekatı olduğunu belirten Akar, "Havadan ve karadan cezalandırma atışları yapılıyor." dedi.

"471 hedef ateş altına alındı"

19 Kasım'da başlatılan harekat kapsamında 471 hedefin ateş altına alındığını vurgulayan Bakan Akar, "Şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 254. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgedeki teröristleri köşeye sıkıştırdı. Bunun üzerine teröristler de sivil hedeflere saldırı düzenledi. Daha önceki yıllarda Reyhanlı, Kilis ve Hatay'da benzer durumlar yaşanmıştı. Saldırı düzenleyen terör örgütünü susturacağız. Hudutları teröristlerden temizledik." değerlendirmesinde bulundu.

"Teröristlerden başka hedefimiz yok"

Terörle mücadele kapsamında etkili operasyonlar gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik dezenformasyon girişiminde bulunanların olduğunu kaydeden Bakan Akar, "Terör örgütünün yurt dışı ve yurt içindeki destekçileri, fitne fesatla TSK'nın başarısına gölge düşürmeye çalışıyor. TSK, teröristler ile onlara ait yapıların dışında başka hiçbir şeyi hedef almıyor. Teröristlerden başka hedefimiz yok. Türk Silahlı Kuvvetleri ile oyun oynanmaz. Teröristler bunu görecek. Şehitlerimizin hesabı sorulacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)