AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, kentin koronavirüs sırrını verdi

AK Partili vekil İsmail Güneş, Uşak tarhanasının COVID-19'dan korunmada etkin rol aldığını söyleyerek, Meclis'te görev yapan basın mensuplarına tarhana ikram etti.

GÜNDEM 03.03.2021, 19:23 03.03.2021, 23:07
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, kentin koronavirüs sırrını verdi

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkemizde COVID-19 salgını ile mücadelenin başarılı şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Uşak'ın 'düşük riskli kentler' seviyesinde olduğunu dile getiren Güneş, mücadelede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Başarının sırrını açıkladı

Güneş, “Biz buna ek olarak diyoruz ki COVID-19 ile başarının sırrı Uşak tarhanasında. Kentimizin tarhanasının içindeki soğanı, biberi, domatesi ve baharatları ilimizde yetişiyor. Mineral zenginliği, sevgiyle yoğurulması ve nem oranı düşüklüğü söz konusu.” dedi.

"Antibiyotik etkisi var"

"Tarhananın korona olmamanızda herhangi bir etkisi var mı?" suali üzerine Güneş, “Bilimsel olarak kanıtlayamayız fakat tarhananın içinde yüzde 30 oranında protein bulunuyor. Soğanın da içine eklenmesi ile birlikte antibiyotik etkisi oluşuyor.” yanıtını verdi.

"Çok önemli bir etkisi var"

Güneş, tarhana tüketiminin kentin COVID-19 haritasında düşük riskli şehirler arasında bulunmasında etkisi olup olmadığına dair soruya da, “Çok önemli bir etkisi var. Kentimizdeki tüm kamu kurumlarının çok büyük katkısı var fakat işin asıl sırrı Uşak tarhanasında.” cevabını verdi.

Güneş, gazetecilere Uşak usulü tarhana çorbası ikram etti.

Yorumlar (0)