Sinop'ta 6 günde 41 eve girdi, 200 kişiye koronavirüs bulaştırdı

Sinop'a bağlı bir köyde eşi vefat eden yaşlı bir kadını köylüler evlerinde misafir etti. Yaşlı kadın, 1 hafta içerisinde köydeki 41 eve girip çıktı. Kadının 200 kişiye koronavirüs bulaştırdığı belirtildi.

YAŞAM 03.03.2021, 20:07 04.03.2021, 17:16
Sinop'ta 6 günde 41 eve girdi, 200 kişiye koronavirüs bulaştırdı

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde çalışan, aynı zamanda söz konusu hastanenin pandemi kurulunda da görev alan Uzm. Dr. Ömer Küçükdemirci, COVID-19'a karşı verilen savaşın yalnızca sağlık çalışanları tarafından gösterilen çabayla başarıya ulaşamayacağını dile getirdi.

Ülkemizde sürecin başından bu yana iyi yönetildiğine, bu sebeple de daha can sıkıcı tablolarla karşı karşıya kalınmadığına işaret eden Küçükdemirci, "Süreç devam ediyor, insanların rehavete kapılmasını kesinlikle istemiyoruz." dedi.

COVID-19'un genç-yaşlı ayrımı yapmaksızın birçok insanı yaşamdan kopardığına vurgu yapan Küçükdemirci, her yaş gurubundaki vatandaşın dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

“1 kişi 200 kişiyi enfekte etti”

Küçükdemirci, pandemi sürecinde dikkatsizlik ve iyi niyet sebebi ile dönem dönem zor günler yaşandığını aktararak, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kentimize bağlı bir köyde yaşayan bir teyzemizin eşi yaşamını yitiriyor. Evlatları İstanbul'dan cenaze için geliyor. Cenaze yapılıyor, helvalar yenildikten sonra evlatları yolcu ediliyor. Cenazenin ardından köyde bazı komşuları, eşi yeni vefat etti diye teyzemizi evinde konuk etmeye başlıyor. Kısa bir süre sonra ateşi çıkan teyze, bu kez de hasta diye köydeki herkes birer gece kendisi konuk etmeye başlıyor. Test neticesi pozitif çıkan teyzemiz, 6 gün içerisinde köydeki 41 haneye girip çıkmış. Teyzemiz sebebi ile bahse konu köyde 200'e yakın pozitif vakamız çıktı. Ne yazık ki kayıplar da oldu, can sıkıcı olaylar yaşandı.”

Yorumlar (0)