Avcılar Belediyesi emekçilerinden toplu sözleşme eylemi

İstanbul'da Avcılar Belediyesi personelleri, kötü çalışma şartları ve maaşlarının düşürülmesi sebebi ile eylem yaptı. İşçiler, çeşitli pankartlar açarak sloganlar attı.

GÜNDEM 03.03.2021, 20:44 03.03.2021, 20:52
Avcılar Belediyesi emekçilerinden toplu sözleşme eylemi

İstanbul'da Avcılar Belediyesi'nde çalışan işçiler eylem yaptı.

Sendika üyeleri, Avcılar Belediyesi ile sürmekte olan toplu iş sözleşmesinin imzalanmamasına tepkide bulunarak isteklerini dile getirdi.

Belediye binası önünde toplanan belediye çalışanları, çeşitli pankartlar açarak sloganlar attı.

Sendika başkanı İbrahim Sönmez, burada gerçekleştirdiği açıklamada, geçtiğimiz yıl nisan ayında Avcılar Belediyesi’nde uygulamaya konulması gereken toplu sözleşmesinin an itibarıyla imzalanmadığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Maaşlar düşürüldü"

“Ayrımcılık bitene kadar, isteklerimiz kabul görene kadar, örgütlü mücadelemize devam edeceğiz. Memur maaşlarına zam yapılmadığı gibi, 300 TL düşürüldü."

"Yemek verilmiyor"

"Genelgede belirlenmiş olan sınırların altında ücret veriliyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, yemek de verilmiyor."

"Temizlik kuralına uyulmadı, işçiler koronavirüse yakalandı"

"9 adet personel servisi 5'e indirildi. Temizlik kuralına uyulmadığı için onlarca işçi koronavirüse yakalandı. Taraflı yaklaşım ve adam kayırma hat safhaya ulaştı. Memurların 5, sözleşmeli memurların 9 ikramiyesi verilmedi. Teknik çalışanların arazi tazminatı da 4 senedir ödenmiyor."

Sendika üyesi zabıta memurları sık sık düdük ve alkışlarla tepkide bulunurken, "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız" ve 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları attı. 

Yorumlar (0)