AK Parti'li vekilden düğün açıklaması: "Pişman değilim"

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Milletvekili Cemil Yaman'ın oğluna 1.500 kişilik düğün yapması, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine aykırı olduğu gerekçesiyle tepki çekmişti. Turan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "pişman olmadığını" söyledi. 

GÜNDEM 07.09.2020, 09:56
AK Parti'li vekilden düğün açıklaması: "Pişman değilim"

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının nişan, nikâh, kına gecesi ve düğün gibi toplu etkinlikler nedeniyle artması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelde yayınlanmıştı.

Söz konusu genelge ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışı engellemek üzere yeni önlemler alınmıştı. 

Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeye göre, 4 Eylül günü itibarıyla düğünlere ilişkin birçok yasak hayata geçirilmişti. Kır düğünleri ile sokak düğünlerine tamamen yasak getirilmişti. 

Düğünlerin nikâh töreni şeklinde yapılmasına ve bir saat içerisinde bitirilmesine yönelik karar alınmıştı. 

Yasaklara rağmen AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın, oğlu Hüseyin Yaman için 1.500 kişilik düğün yapması sert tepki çekti.

AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Kocaeli Milletvekili Yaman, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin yok sayıldığı düğüne ilişkin açıklamada bulundu. 

Yaman, oğlu Hüseyin Yaman'ı evlendirdiğini, bu nedenle pişmanlık yaşamadığını söyledi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine riayet edildiğini aktaran Yaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gereken bilgileri verdiklerini söyledi.

Düğünün yapıldığı günlerde henüz kısıtlama getirilmediğini belirten Yaman, törenin gerçekleştirildiği alanın 10 dönüm olduğunu ifade etti.

Yaman, alanın girişinde davetlilerin ateşlerinin ölçüldüğünü ve herkesin maske taktığını belirterek, 15 kişilik masalara 5-6 kişinin oturduğunu kaydetti.

Kendi arkadaşlarını bile törene çağırmadığını aktaran Yaman, gelen kişilere "gelmeyin" diye söyleyemeyeceğini anlattı. 

Yaman, törenin 1 saat 15 dakika devam ettiğini, yani yasal sürenin 15 dakika geçildiğini kaydederek, oğlu ve geliniyle fotoğraf çektirmek isteyen kişiler olduğu için törenin biraz uzadığını söyledi. 

Şehir dışından gelen davetliler için yemek ikram edildiğini belirten Yaman, Ağrılı olduğunu ve davetlileri yemek yedirmeden yollamak istemediğini ifade etti.

Yorumlar (0)