Akar'dan çok önemli görüşme!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Başkanı Org. Stuart Peach ile görüşecek.

GÜNDEM 07.09.2020, 10:08
Akar'dan çok önemli görüşme!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Yunanistan arasında teknik görüşmeler konusunda kritik derecede öneme sahip bir görüşme gerçekleştirecek.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach ile bir görüşme yapacak.

Türkiye-Yunanistan arasındaki teknik görüşmelere kapı aralayacak görüşme kapsamında Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile NATO Askeri Komite Başkanı Org. Stuart Peach, bugün Millî Savunma Bakanlığında bir araya gelecek.

Görüşmenin, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Türkiye ile Yunanistan arasında teknik görüşmelerin başlaması ile ilgili açıklamalarının ardından gerçekleşmesi sebebiyle kritik öneme sahip.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg geçtiğimiz hafta Türkiye ile Yunanistan arasında teknik görüşmelerin başlaması konusunda karar alındığını belirtmiş, açıklamayı Türkiye doğrularken Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis inkar etmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i yalanlamasının Atina'nın diyalogdan yana olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yalan söyleyen Yunanistan'ın ta kendisi. Yunanistan'ın NATO'yu yalanlaması ibretliktir." derken, ikinci bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Çavuşoğlu'nun yaptığı gibi Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i yalanlamıştı.

"Teknik görüşme" ile "siyasi müzakere" kavramlarının birbirinden farklı olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye ile Yunanistan arasında anlaşmadan ziyade teknik görüşme var" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)