AK Parti, İstanbul adayı için anket çalışmasına başlıyor: Kulislerde 4 isim öne çıktı

AK Parti, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanacak adayı belirlemek amacıyla 39 ilçeyi kapsayan anket çalışması yapmak için kolları sıvadı. Anket çalışmalarının sonuçları, AK Parti'nin bir önceki seçimlerde düşük oy aldığı ilçelerden çıkacak sonuçlar ile birlikte aday belirleme sürecinde etkili olacak. Şimdiye kadar adaylık için vitrine çıkan isimlerin arasında ise Murat Kurum, Fahrettin Koca, Şadi Yazıcı ve Tevfik Göksu bulunuyor.

GÜNDEM 26.07.2023, 12:45
AK Parti, İstanbul adayı için anket çalışmasına başlıyor: Kulislerde 4 isim öne çıktı

Her fırsatta 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerinden güçlü bir oy oranıyla çıkmaları gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hiç kuşkusuz ki en çok önem arz eden şehirlerin başında İstanbul geliyor. Durum böyle olunca da AK Parti'nin İstanbul için hangi ismi aday göstereceği merak konusu oldu. Kulislerde ise adaylık için Murat Kurum, Fahrettin Koca, Şadi Yazıcı ve Tevfik Göksu isimleri öne çıkıyor. Farklı dinamiklere sahip megakenti kazanacak bir aday ile seçime girmeyi hedefleyen AK Parti'nin konuya ilişkin anket çalışması hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

Anket çalışmasına 39 ilçenin tamamı dahil olacak

AK Parti kaynaklarının paylaştığı bilgiye göre; yapılacak olan anket çalışması, 39 ilçenin hepsini kapsayacak. Çalışmadan elde edilen sonuçlar ise ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. Özellikle bir önceki seçimlerde AK Parti'nin düşük oy aldığı ilçelerden alınacak sonuçların İstanbul adayını belirleme hususunda etken olacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Erdoğan’dan ‘‘Fetret Devri’’ vurgusu

Her fırsatta isim belirtmeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren ve İstanbul'un birçok açıdan hizmetten mahrum kaldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılış programında "Bizden önce on yıllarca ihmal edilen İstanbul, 1994 yılından itibaren mahalli idareler boyutu ile de altın yıllarını yaşamıştı. Fakat İstanbul'un birkaç senedir yerel hizmetler konusunda yeniden Fetret Devri'ne girdiğine maalesef üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki bu 9 ay süresince bizler hep birlikte çalışarak İstanbul'u içine sürüklendiği bu Fetret Devri'nden inşallah hep birlikte çıkartacağız" ifadelerine yer vermişti.

AK Parti, İstanbul için kimi aday gösterecek? 

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kulislerde 4 kişinin adı öne çıkıyor. Bu isimler, Murat Kurum, Fahrettin Koca, Tevfik Göksu ve Şadi Yazıcı...

Murat Kurum: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı devrederek AK Parti İstanbul Milletvekili olarak göreve devam eden Murat Kurum'un ismi özellikle deprem bölgesindeki gayret ve mücadelesinin ardından ön plana çıkmasında oldukça önemli bir etken oldu.

Tevfik Göksu: Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun adı da adaylık için öne çıktı. Özellikle de İBB meclisinde muhalefet tarzı ile dikkatleri üzerine çeken Göksu'nun 2024 yılında AK Parti'nin İBB başkan adayı olabileceği konuşuluyor.

Şadi Yazıcı: Adaylık için adı geçen bir diğer isim ise Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı oldu. Sosyal medyayı aktif şekilde kullanan ve gerek teknoloji alanında yaptığı çalışmalar gerekse de gençler ile iyi bir iletişim sağlayan Şadi Yazıcı'nın Kadir Topbaş ekolüne oldukça yakın bir isim olması da şansını artırıyor.

Hatırlanacağı üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Tuzla'da gerçekleştirdiği bir açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmesi ile Başkan Yazıcı, öfkeli bir grubun saldırısına maruz kalmıştı. Bu gelişmenin ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, dik duruşu sebebiyle Şadi Yazıcı'ya teşekkürlerini iletmişti.

Fahrettin Koca: İstanbul adaylığı için öne çıkan son isim ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Muhtemel adaylar arasında anılan Bakan Koca’nın ise konuya ilişkin tavrı henüz net değil.

Yorumlar (0)