AFAD'dan "afetzedelere destek ödemesi" açıklaması

AFAD, 11 ilde yaşanan afetin ardından 1 milyon 506 bin 317 haneye yapılacak destek ödemeleri hakkında bir açıklama yaptı. İkametgah adresinden başka bir yerde yaşamaya başlayan afetzedelerin mağdur olmamaları için yapmaları gerekenler anlatıldı.

GÜNDEM 20.03.2023, 09:33 21.03.2023, 09:00 Hakan Öksüz
AFAD'dan "afetzedelere destek ödemesi" açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), ikametgah adresinden başka bir yerde yaşamaya başlayan afetzedeler için bir açıklamada bulundu. "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak geçen 11 ilde yaşayan afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına 10 bin liralık "hane başı destek ödemesi" yapıldığı ve ödemelerin sürdüğü kaydedildi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekiplerin gerçekleştirdikleri hasar tespit çalışmalarının ardından 1 milyon 506 bin 317 hanenin belirlendiği, destek ödemelerinin devam ettiği anımsatıldı. 

Destek ödemeleri Ziraat Bankası hesaplarına yatacak

Aktarılan bilgilere göre destek ödemelerinde son aşamaya gelindi. Ödemeler yapılırken ikametgah adreslerinin esas alındığı hatırlatıldı. İkametgah adresinden farklı bir yerde yaşayan afetzedelere, mağdur olmamaları için yapmaları gerekenler işlemler anlatıldı. Kontrollerin ardından Ziraat Bankası hesaplarına ödemelerin yatırılacağı kaydedildi.

Ödeme almak için yapılması gerekenler

Afetzedelerin, konutlarının hasar aldığına ilişkin belgeleri yaşadıkları ilin il AFAD müdürlüğüne götürmeleri gerekiyor. Hasarlı konutlarının elektrik, su, internet ve doğal gaz faturası ya da kira sözleşmesi gibi belgelerin götülülebileceği aktarıldı. Bu belgelerin bulunamaması durumunda kolluk birimleri ile muhtarlıklara başvuru yapılması gerektiği kaydedildi. 

Yorumlar (0)