Adana’da hayatı dram dizilerini aratmayan 15 yaşındaki kayıp kız bulundu 

Adana’da kaybolduktan sonra cinayet dedektifleri tarafından 1 hafta boyunca aranan ve bulunduktan sonraki ifadeleriyle herkesin yüreğini dağlayan Ümmügülsüm’ün 13 yaşında evlendirildiği, 14 yaşında anne olduğu ve bebeğinin şu anda 1 yaşında olduğu ortaya çıktı. Ümmügülsüm, ailesiyle yaşamak istemediğini ve 14 kez evden kaçtığını ifade etti. 

GÜNDEM 10.12.2021, 13:12
Adana’da hayatı dram dizilerini aratmayan 15 yaşındaki kayıp kız bulundu 

Adana’dan kayıp kız çocuğu haberi, ekipleri harekete geçirmişti. 15 yaşında olan ve merkez Sarıçam ilçesinde 1 haftadır kayıp olan kız çocuğu cinayet dedektifleri tarafından her yerde aranıyordu.  

Sarıçam’da annesi Songül Kötü ile birlikte yaşayan 15 yaşındaki Ümmügülsüm E., 2019 senesinde 21 yaşındaki Tamercan Yiğit ile imam nikahıyla zorla evlendirilmişti. Eşiyle aynı evde yaşayan Ümmügülsüm, 14 yaşında hamile kalmış ve kız bebek dünyaya getirmişti. Eşiyle anlaşamayan kız çocuğu, bebeğini de alarak annesinin evine dönmüştü. 

Annesiyle de kısa süre içinde sorunlar yaşayan Ümmüsülgüm, sık sık evden kaçmaya başladı. En son 30 Kasım’da evden kaçan kız, 14’üncü kez kayıplara karışmış oldu. Kızının yeniden kaçmasıyla polis merkezine ihbarda bulunan Songül Kötü, kızının kaçırıldığı yönünde ifade vermişti. 



Dini nikahlı eşi gözaltında 

Kız çocuğunun bulunması için soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, 7 Aralık tarihinde Tamercan Yiğit’i gözaltına almıştı. Tamercan, emniyetteki ifadesinde, Ümmügülsüm’ün Kozan’da arkadaşının yanında olduğunu dile getirmişti. Bunun üzerine belirtilen adrese baskında bulunan dedektifler, ev sahibi 40 yaşındaki Hacı İsmail Karaca’yı gözaltına aldı. Baskından önce o evden de kaçtığı belirlenen Ümmügülsüm E. ise annesinin evine dönmüş halde bulundu. Polis ekipleri, 15 yaşındaki kızın ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. 

“Kendi isteğimle kaçtım” 

Ümmügülsüm E., emniyette verdiği ifadede, annesinin yanına dönmek istemediğini; annesi kendisine şiddet uyguladığı için o evde yaşamak istemediğini ve bu yüzden kaçtığını dile getirdi. Ümmügülsüm E., sevgi evine yerleştirilirken Hacı İsmail Karaca ve Tamercan Yiğit de adliyeye sevk edildi. 

Yorumlar (0)