Adana’da esrarengiz olay! Önce kurşunladılar sonra benzin döküp ateşe verdiler

Adana’da henüz kimliği belirlenememiş 5 kişi tarafından evleri kurşuna dizilen ailenin kısa bir süre geçtikten sonra hem akrabalarının hem de kendi evine benzin dökülerek ateşe verildi. Evin kurşuna dizilme anı anbean güvenlik kamerasına yansırken, mağdur olan aile ise birileriyle tartışma içerisinde olmadıklarını dile getirerek, bu kişilerin terör yapılanması DEAŞ yandaşları olduğunu iddia etti.

GÜNDEM 13.05.2022, 15:14 15.05.2022, 09:21
Adana’da esrarengiz olay! Önce kurşunladılar sonra benzin döküp ateşe verdiler

Alınan bilgilendirmelere göre meydana gelen olay, Yüreğir ilçesine bağlı bulunan Bahçelievler Mahallesi 1311 Caddede 9 Mayıs tarihinde gece vakitlerinde yaşandı.
Söylenenlere göre, hurdacılık işiyle uğraşan 6 çocuk babası Yusuf Kırtay'ın (25) terör yapılanması DEAŞ mensupları tarafından son zamanlarda 'Bu çevredeki herkes bizim yanımızda. Sende bize katılmalısın' şeklinde tehdit etti.

Maske ile yüzlerini sakladılar

Yusuf Kırtay ise kendisine yapılan bu tehide karşı olumlu yanıt vermedi. 9 Mayıs Pazartesi günü gecenin ilerleyen vakitlerinde kimliği belirsiz ve yüzleri maske ile kapalı 5 şahıs caddeye geldi. Belirli bir süre sokak aralarında dolaşan bu kişiler, beraberlerinde getirdikleri uzun namlulu silahlar ve tabancayla Kırtay'ın evine doğru ateş açtılar. Kırtay yaşanan olay sonrasında hemen polise ihbarda bulundu.

Aradan bir gün geçtikten sonra gecenin ilerleyen vakitlerinde aynı şekilde kimliği belirsiz şahıslar sokağa giriş yaparak, Yusuf Kırtay'ın ve yan tarafında oturan ağabeyi Abit Kırtay'ın da evine benzin dökülerek ateşe verdi. Etrafta oturan insanların ihbarı üzerine itfaiye birimleri olay yerine ulaşarak yangını zorlukla söndürürken 2 ev yaşanmayacak duruma geldi. Polis birimlerinin de bu şahısları yakalamak için işlem başlattığı açıklandı.

Etrafta rahatça dolaşmaları dikkat çekti

Herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği olayda evin kurşuna dizilme anı mahallede bulunan bir evin güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Paylaşılan görüntülerde, yüzleri maske ile kapalı olan 5 kişinin caddeye girerek Yusuf Kırtay’ın avlu kapısına doğru nişan alarak ateş açması, caddede rahatça gezerek etrafı kontrol etmeleri dikkat çekti.

“Bize bir şey olursa bunlar yüzünden”

Olay yerine gelen baba İsa Kırtay (60), “Bu kişiler ilk olarak gecenin bir yarısı buraya gelip ateş açtılar. Evi taradıktan sonra aradan bir gün geçti, bu defada evi benzinle yaktılar. Çevredekiler itfaiye haber vermiş. Yangın 2 saatte zar zor söndürüldü. Evin içindeki her şey kül oldu. Hiçbir eşyamız sağlam kalmadı. O an bir tek üzerlerindekilerle dışarıya kaçtılar” ifadelerini kullandı.

Çocuklarının evini ateşe veren kişilerin mahallede yaşayan herkesi korkuttuklarını iddia eden baba Kırtay, “Bu şahıslar mahallede rahatça ellerinde silah dolaşıyorlar. Hırsızlık, gasp kısacası her şeyi yapıyorlar. Bir an önce bu kişilerin yakalanmalarını istiyorum. Bunların bağlantılı oldukları kişilerde var, onlarda yakalanmalı. Bahçelievler ve Yeşilbayır bölgelerine de bulaşmış durumdalar. Bunların acilen ceza alması gerek. Devletimize oldukça güven duyuyorum bu konuda. Lakin bizim başımıza bir iş gelirse, bu kişilerden gelmiştir. Benim kimseyle bir düşmanlığım yok” diye konuştu.

Yorumlar (0)