Adana’da akıl almaz cinayet! “Lan” dediği için öldürüldü

Adana’da kendisine “lan” dediği için kavga ettiği kişiyi öldüren zanlı ve arkadaşı yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

GÜNDEM 06.06.2022, 11:37 07.06.2022, 09:32
Adana’da akıl almaz cinayet! “Lan” dediği için öldürüldü

Adana’nın Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi’nde 20 Mayıs Cuma günü saat 12.30 sularında yürüyüşe çıkan Tuncay Yalpu (37), arkadaşları Nuri K. (23) ve Hüseyin D. (22) görünce yanlarına gitti. Burada bir süre muhabbet eden arkadaşlardan Nuri Can K. ve Tuncay Yalpu arasında tartışma yaşandı. Tartışma kısa bir süre içerisinde kavgaya dönüşünce Hüseyin D., Tuncay Yalpu’yu yumruklamaya başladı.

Kasığından ve bacaklarından vurdu

Arkadaşları tarafından darp edilen Tuncay Yalpu koşarak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Ancak iki zanlı Yalpu’nun peşini bırakmadı. Hüseyin D., ara sokakta tekrar karşı karşıya geldiği Yalpu’yu tabancayla kasığından ve bacaklarından vurup, motosikletle olay yerinden uzaklaştı.

Yoğun bakıma alındı, hayata tutunamadı

Silah seslerini işiten mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri gönderildi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı Yalpu, ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yalpu, yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Polis şüphelilerin yakalanması için inceleme başlattı

Tuncay Yalpu’nun cansız bedeni, Adana Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleştirilen otopsinin sonrasında yakınları tarafından toprağa verildi.

Yaşanan olay sonrasında Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan zanlıların yakalanması için inceleme başlattı.

Daire kiralayıp saklanmışlar

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlı Nuri Can K. ve Hüseyin D.’nin, Sarıçam ilçesi Osmangazi Mahallesi’nde bir daire kiraladıklarını ve burada gizlendiklerini belirledi. Tespit edilen ikamete düzenlenen operasyonda ekipler, iki zanlıyı yakaladı.

Emniyete götürülen zanlılardan Nuri Can K., Yalpu’yu arkadaşı Hüseyin D.’nin yaraladığını iddia etti.

“‘Sen karışma lan’ dedi tartışma büyüdü”

Şüpheli Hüseyin D. ise, Tuncay Yalpu’nun çocukluk arkadaşı olduğunu dile getirerek, “Olayın yaşandığı gün Tuncay yanımıza geldi. Daha sonra Nuri ile aralarında bir tartışma yaşandı. Bende kavga çıkmasın diye araya girmek istedim. Bana o sırada Tuncay ‘Sen karışma lan’ diye bir tepki verdi. Ben de doğru düzgün konuşmasını söyledim. Sonrasında tartışma daha da büyüdü. Aramızda kavga çıktı ve yumruklaştık. Tuncay olay yerinden kaçmaya başladı bende peşinden koşturdum. Bir evin duvarından geçmeye çalıştığı esnada önünde durdum ve belimden çıkardığım tabancayla Tuncay’ı vurdum. Motosikletimle de olay yerinden kaçtım” şeklinde ifade etti.

İkisi de tutuklandı

Alınan bilgilendirmelere göre emniyetteki yapılan işlemlerin sonrasında adliyeye gönderilen Nuri Can K. ve Hüseyin D. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Yorumlar (0)