70 kilogram bozuk para topladı, hurdacıya satarken yakalandı!

İstanbul Beyoğlu’nda bir süredir bozuk paraların toplu halde hurdacılara satıldığı yönünde bilgi alan emniyet ekipleri, gerçekleştirdikleri baskında 2 kişiyi gözaltına aldı. 

GÜNDEM 16.05.2022, 13:16 17.05.2022, 08:52
70 kilogram bozuk para topladı, hurdacıya satarken yakalandı!

Edinilen bilgiye göre olay, geçen hafta Çukur Mahallesi’nde yaşandı. Tedavülde olan bozuk paraları toplayan ve bunları hurdacıya değerinin üstünde satmaya çalışan şahısların ihbarını alan emniyet ekipleri, harekete geçerek bölgeye baskın yaptı. Bir iş yerinin bazı şahıslara bozuk para sattığını tespit eden polis ekipleri, olay yerinde bir süre bekleyerek incelemeler gerçekleştirdi. 

Bozuk paralar çuvalın içinden çıktı

Ardından iş yerine giren ve işletme sahibi ile görüşen ekipler, dükkânda bulunan çuvalın içindeki bozuk paraların nereden geldiğini ve ne yapılmak istendiğini öğrenmeye çalıştı. İşletme sahibi Ramazan Y. yaptığı açıklamada, “Paraları bana getiren kişileri tanımıyorum. Telefon ederek satacağımız kişiye ulaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Alınan ifade sonrası paraları satın alan hurdacı Meshud A.’ya da ulaşıldı ve iş yeri sahibi ile birlikte haklarında işlem başlatıldı.

Gözaltına alınan şahıslar emniyete götürüldü

Gözaltına alınan iş yeri sahibinin yaklaşık 70 kilogram ağırlığında olan tedavüldeki bozuk parayı topladığı ve değerinin çok üstünde bir fiyata hurdacıya sattığı öğrenildi. ‘Türk parasının değerini koruma kanuna muhalefet’ suçu ile gözaltına alınan iki şahıs, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)