5.6'lık Malatya depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken değerlendirme

Dün Malatya Yeşilyurt'ta gerçekleşen 5.6'lık depreme dair Naci Görür'den bölge için korkutan bir açıklama paylaşıldı. Dün yaşanan depremin öncesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremle bağlantılı olduğunu kaydeden Naci Görür, bunun yeni bir fay olabileceğini söyledi.

GÜNDEM 28.02.2023, 11:10
5.6'lık Malatya depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken değerlendirme

6 Şubat deprem felaketinin artçıları henüz sürerken dün saat 12.04'te Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde derinliği 6.96, büyüklüğü ise 5.6 olan deprem yaşandı. Deprem çevre şehirlerde de hissedilirken ekipler tarafından vatandaşlara deprem bölgesinden uzaklaşmaları yönünde uyarı yapıldı. Depremde 110 kişi yaralandı, 2 kişi ise yaşamını yitirdi.

Naci Görür'den uyarı: Yeni bir fay olabilir

Depremle birlikte en çok takip edilen isimlerden biri olan Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken açıklamalar yaptı. Görür, yapmış olduğu paylaşımda, "Yeşilyurt'ta büyüklüğü 5.5 olan bir deprem yaşandı. Deprem Malatya fayına paralel bir hat üzerinde uzanıyor. Prof. Dr. Ziya Çakır ve Doç. Dr. Cengiz Zabcı ile konuştum. Bu fay MTA haritasına eklenmeyen yeni bir fay olabilir. Ancak daha öncesinde olmuş 7.6'lık depremin burayı yüklemesi sonucu olduğundan eminiz." dedi.

Yorumlar (0)