Bahçeli: Herkes yerini, yurdunu, haddini bilmelidir

Tribünlerde atılan sloganlar hakkında açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Tribünlere çıkarak hükümeti istifaya çağırmak, kaosa heves eden bir kısım fanatiğe siparişle yaptırılmış zillet komplosundan başka bir şey değildir. Herkes yerini, yurdunu, haddini bilmelidir." dedi.

SİYASET 28.02.2023, 11:39
Bahçeli: Herkes yerini, yurdunu, haddini bilmelidir

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde tribünlerde atılan “Hükümet istifa” sloganlarını değerlendirdi. İşte Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Hükümete ve devlete suç atan kişiler arızalıdır”

Deprem bölgesinde ihtiyaçların giderilmeye devam ettiğine işaret eden Devlet Bahçeli, “Türk halkının hem tarih yazan hem de tarih yapanlar olduğu fark edilecektir. Yaşanan acılar paylaşıldıkça azalacaktır. Bizlere has vasıflar ve değerler felaketlerin karşısında tek dayanağımız olmuştur. Depremin etkilediği kentlere günlük olarak 10 binden fazla çadır gönderilmiştir. Bütün gerçekler açık ve net bir şekilde meydandadır. Hükümete ve devlete suç atan kişiler arızalıdır, art niyet beslemektedir. 130 bölgede konteyner kentler faaliyete sokulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vazifesinin başında durmaktadır. Ekonomik ve siyasi rant devşirmeye heves edenlerin arayışı sadece bozgunculuktur” dedi.

“Karagümrüklüyüm”

Tribünlerde yaşanan olaylara değinen Bahçeli, “Türk sporunu bir siyasi kutuplaşma içerisine alma düşüncesinde olanlar, tribünleri provokatörlere verenler tarihi hatanın tam ortasında durmaktadır. Stadyumlara giderek 'Hükümet istifa' şeklinde sloganlar atılması depremzede vatandaşlarımıza saygısızlıktır. Türk futbolunu lekelemeye, sporu siyasileştirmeye çalışanlar alçakça bir kurgunun içindedir. Tribünlere çıkarak hükümeti istifaya çağırmak, kaosa heves eden bir kısım fanatiğe siparişle yaptırılmış zillet komplosundan başka bir şey değildir. Herkes yerini, yurdunu, haddini bilmelidir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden çıkış yaptığımı da ifade etmek istiyorum. Bundan sonra ben Karagümrüklüyüm” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)