53 milyon vatandaşın kimlik bilgilerini çalan kargo çetesi çökertildi

Kars merkezli 4 şehirde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, bugüne kadar 53 milyonu aşkın vatandaşın kimlik bilgilerini çalan kargo çetesi çökertildi. 

GÜNDEM 27.05.2022, 17:35 29.05.2022, 09:32
53 milyon vatandaşın kimlik bilgilerini çalan kargo çetesi çökertildi

Operasyon kapsamında 2’si kadın olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı. Kars Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kargo çetesinin 570 kişinin e-Devlet bilgilerine de eriştiği tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Digor Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 

İstanbul, İzmir, Kars ve Mersin’de eş zamanlı operasyon

4 ay boyunca adım adım izlenen ve istihbarat bilgileri sonucunda Kars, İstanbul, İzmir ve Mersin’e dağıldıkları öğrenilen şüpheliler için bu illerde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Belirlenen adreslere yapılan şafak baskınında çok sayıda vatandaşın kimlik bilgilerine erişildi. Baskın sonucu örgüte ait çeşitli doküman ve belgelere de el konuldu. Eş zamanlı operasyon, Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç tarafından yönetildi. 

570 kişinin e-Devlet bilgilerini ele geçirdiler

Toplamda 53 milyon 700 bin vatandaşın adres ve kimlik bilgilerini arşivleyen çete, 570 kişinin e-Devlet bilgilerini de ele geçirdi. Kargo çetesinin aynı zamanda dijital mecralarda tasarlanmış sahte asker, MİT ve polis kimlikleri hazırladığı bildirildi. Çete üyelerinin başarılı bir operasyonla yakalanması sonucu, milyonlarca vatandaş da mağdur olmaktan kurtuldu. 

Şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi

İstanbul, İzmir, Kars ve Mersin’de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınan M.Y., İ.Ş., M.F.S., T.K., Ş.A., İ.Ş., M.Ç., A.B.E., H.İ.K., M.F.B.Ç., M.B.Ç., F.N., G.K., Ö.C. ve M.Y.’nin emniyette ifadeleri alındı. İşlemleri tamamlanan şüpheliler, Digor Adliyesi’ne sevk edildi. 

Yorumlar (0)