5 kamu görevlisi 'kurum masrafı' diye 3 milyon TL'yi zimmetine geçirdi!

Adana'da kurum masraflarını bahane ederek bakanlıktan aldığı 3 milyonun üzerindeki bütçeyi zimmetlerine geçirdiği tespit edilen 5 memur ve 1 sivil gözaltına alındı.

GÜNDEM 04.09.2020, 23:05
5 kamu görevlisi 'kurum masrafı' diye 3 milyon TL'yi zimmetine geçirdi!

Adana'da Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli olan 5 kişiyle bir sivil kişi zimmetlerine 3 milyon 181 bin 657 TL geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Çeşitli masrafları bahane ettiler

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından ilgili devlet kurumunda çalışan kurum görevlilerinin maaş ve çeşitli masrafları bahane ederek Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan fazla para talebinde bulunup gelen paraları ise kendisinin de içinde olduğu 1 sivil ve 4 personelle beraber hesaplarına yatırdığı iddiasıyla teknik ve fiziki takip başlatıldı.

6 gözaltı

Yapılan takipte zanlıların zimmet suçunu işleyip banka hesaplarına 2017 senesinden bu yana 3 milyon 181 bin 657 TL para aktardığı tespit edildi. Bunun ardından şafak vaktinde 6 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 2'si kadın olmak üzere 6 zanlı gözaltına alındı.

Zanlılar sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Yorumlar (0)