Genç mimar mesleğini bıraktı, '5 parasız' 95 şehir ve 4 ülke gezdi

25 yaşındaki genç mimar mesleğini bırakarak otostopla Türkiye turuna çıktı. Şimdiye kadar 4 ülke ve 95 şehir gezen Mimar Saçıkara, yaşadığı hayattan mutlu olduğunu söyledi.

YAŞAM 04.09.2020, 23:19
Genç mimar mesleğini bıraktı, '5 parasız' 95 şehir ve 4 ülke gezdi

Antalya'da 4 sene önce mimarlık mesleğini bırakıp otostopla Türkiye turuna çıkan 25 yaşındaki Rabia Saçıkara, hayallerini ertelememek için gezmeyi ön planda tutarak Türkiye'nin bütün illerini gezdiğini söyledi.

Gittiği yerlerdeki doğa fotoğraflarını sosyal medya ile takipçileriyle paylaşan Saçıkara, son durağı Kahramanmaraş'ta bir pastanede satırla dondurma kesti.

4 ülke ve 95 şehir gördü

Saçıkara, "Mimarım ama mesleğimi yapmıyorum. Şimdiye dek 4 ülke 95 şehir gezdim. Çok güzel tepkiler alıyorum. Çoğu zaman bir insanın yapmak isteyip de yapamadıklarını yapıyorum. Çünkü özgür ruhluyum ve içimden geldiği gibi yaşamak istiyorum. Bu yüzden mesleğim de dahil birçok şeyi bırakıp yola çıktım." dedi.

"Otostopla yolu bedavaya getiriyorum"

Otostopla gittiği yolları bedavaya getirdiğini söyleyen genç mimar, "Seyahat ettiğim noktalarda ilginç durumlarla karşılaşıyorum ve 5 kuruşum olmadan geziyorum. Otostop çektiğim için yol bedavaya geliyor. Otostopla birlikte dağlara çıkarak tırmanışlar da yapıyorum. Buradan sonra Nemrut'a gideceğim ve bir sonraki durağım Ağrı Dağı olacak." dedi.

Yorumlar (1)
Hatice 4 yıl önce
Nerede yatıyor ve ne yiyorsun, son olarak korona gezdiğin yerlerde yok mu?