4 ayın ardından MGK toplandı! Kritik açıklamalar...

4 ayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde toplanan MGK'nın ardından sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiride terörle mücadele başta olmak üzere birçok konuda açıklama yapıldı.

GÜNDEM 02.06.2020, 19:16 02.06.2020, 19:39
4 ayın ardından MGK toplandı! Kritik açıklamalar...

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde 4 ayın ardından tekrar toplandı. Uzun bir aranın ardından koronavirüs önlemleri alınarak maskelerle katılımın sağlandığı toplantıda birçok konu konuşuldu.

Libya ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı

MGK'nın gündeminin bir diğer maddesi  de Suriye ve Libya'daki kritik gelişmelerdi. Terörle mücadele kapsamında atılacak adımların da konuşulduğu toplantıda gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

MGK'nın öncelikli konularından bir tanesi de Doğu Akdeniz'de gerçekleştirilen sondaj çalışmalarıydı. Küresel mücadele konusunda alınacak tedbirlerle Türkiye'nin uygulayacağı politikaya dair konular konuşuldu.

4 saat süren toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Teröre karşı mücadele aralıksız sürecek

Açıklamada, terör örgütleriyle etkin bir şekilde mücadele edileceği vurgusu yapılarak, Suriye'nin bütünlüğünün korunması amacıyla ve bölgenin terörden arındırılması için gerekli adımların  atılacağı ifade edildi.

Türkiye'nin Akdeniz'deki hakları korunmaya devam edilecek

Yapılan MGK Bildirisi'nde ayrıca Akdeniz'de meşru ve hukuki adımlara yönelik menfi yaklaşımların değerlendirilerek ülkemizin denizde havada ve karada hak ve menfaatlerinin korunmasına devam edileceği ifade edildi.

Koronavirüste başarılı adımlarla Türkiye örnek oldu

Koronavirüs salgınına ilişkin ise ülkemizin gösterdiği sağlık, teknoloji, ekonomi, gıda ve kamu düzeni başta olmak üzere birçok alandaki başarılı salgın yönetiminin altı çizildi.

Yorumlar (0)