Hollanda seyahat önlemini gevşetiyor ancak Türkiye hariç!

Hollanda hükümeti koronavirüse karşı alınan seyahat yasaklarını yavaş yavaş kaldırıyor. Kısıtlamaların kaldırıldığı ülkeler arasında Türkiye yer almıyor.

DÜNYA 02.06.2020, 19:41
Hollanda seyahat önlemini gevşetiyor ancak Türkiye hariç!

Hollanda koronavirüs sebebiyle uygulamaya alınan seyahat kısıtlamalarını 15 Haziran itibariyle gevşetme kararını duyurdu. Fakat alınan bu karar Türkiye'yi kapsamıyor.

Hollanda'nın kararına göre Türkiye turuncu kodlu listede bulunacak. Bunun anlamı, "zorunlu değilse gidilmemesi istenen ülkelerden" demek oluyor. Bu ülkelere seyahat riskli olarak değerlendiriliyor ve çok zorunlu değilse buralara gidilmemesi gerektiği anlamını taşıyor.

Hükümet Schengen bölgesindeki ülkelerden bazılarını ise turuncu koddan sarı koda indirdi. Bu ülkelere vatandaşlar inisiyatif almak koşuluyla seyahat edebiliyor. Ama buralara seyahatte de vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Danimarka Hollanda'dan turist kabul etmeyen bir ülke ve bu ülkede turuncu listede bulunuyor. Yine turistlere karantina tedbiri uygulayan ülkelere de izin şu an için verilmedi.

Yorumlar (0)