2,9 milyona satın almıştı... Şimdi alıcı bulamıyor

Jack Dorsey kullanıcısı tarafından satışa sunulan ve 2,9 milyon dolar tutarında yüksek fiyatla satılan ilk Tweet NFT’si değer kaybederek bedavaya yakın rakamlara satılabiliyor.

GÜNDEM 18.04.2022, 13:14 18.04.2022, 13:43
2,9 milyona satın almıştı... Şimdi alıcı bulamıyor

Kripto para evreninde büyük olaylar yaratan estiren ve yüz milyonlarca dolara kadar ulaşan fiyatlarıyla herhangi bir pazarda benzeri bulunmayan ve olmayan satış biçimlerine tanık olduğumuz NFT trendi alışılmışın tersine dönüş yapıyor.

NFT furyasının daha yeni yeni kendini gösterdiği 2020 yılının sonlarına doğru Jack Dorsey adlı kullanıcı, ilk Tweet gönderisini NFT’ye çevirmiş ve satışa çıkarmıştı. Tanınmış girişimci Sina Estavi, 2021 yılının başındayken o zamanlar değeri 2,9 milyon dolar olan NFT’nin alımını gerçekleştirmişti. Sina Estavi, NFT popülerliğinin benzersizliğine güven duyduğunu ve Twitter’ın da çok kıymetli bir platform olduğunu açıklamıştı.

Değeri yüzde 99 düştü

Sina Estavi geçtiğimiz haftalarda NFT’yi açık arttırmaya koydu. Daha sonrasında bu NFT’ye 50 milyon dolarlık bir fiyat verdi. Fakat verilen fiyatları görünce bu kıymetli NFT’nin fiyatının dibe vurmuş olduğunu fark etti. NFT’ye en yüksek 280$ teklif edildi. Toplam olarak Estavi’ye verilen tekliflerin toplam tutarı 10 bin dolar dolaylarında kaldı. Bu NFT’nin değerinde yüzde 99 civarında bir düşüş olduğunu gösteriyor. Estavi bu miktarda düşüşün neden yaşandığını bilmediğini ifade etti ancak NFT’yi 50 milyon dolar altına satamayacağı kesinleşti.

Yapıtlara benzersiz sözleşme adresleri atayarak çoğaltılmasını önleyen NFT, aslında kayda değer bir potansiyele sahip fakat şu anki bulunduğumuz zamanda basit şekilde zengin olmanın bir yolu olarak düşünülüyor.

Yorumlar (0)