26 öğretmen gözaltına alındı

Diyarbakır'da PKK/KCK terör örgütüne karşı operasyon düzenlendi. 26 öğretmen gözaltında...

GÜNDEM 06.11.2020, 11:54 06.11.2020, 12:01
26 öğretmen gözaltına alındı

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya karşı gerçekleştirilen operasyonda, hâlihazırda öğretmenlik yapan 26 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK/KCK terör örgütüne yönelik soruşturma çerçevesinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bazı zanlıların yakalanabilmesi ve suç unsurlarına ulaşılabilmesi maksadıyla operasyon gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 29 zanlıdan 26'sı yakalandı. Diğer 3'ünün yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Gözaltına alınan ve halen görevde bulunan 26 öğretmen Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama çalışmaları devam ediyor.

Zanlı konumundaki öğretmenlerin PKK/KCK terör örgütüne müzahir görüşte olduğu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu, özel eğitim-öğretim kurumlarında görevli olduğu, örgütsel eylemlere ve etkinliklere katıldıklarının tespit edildiği bildirildi. Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla daha önce yapılan operasyonlarda bulunan delil niteliğindeki materyallerden bazılarında, gözaltı uygulanan öğretmenlerin yarmak izlerinin bulunduğu ifade edildi. Operasyonun ise örgüt materyallerinde parmak izi bulunan öğretmenlerin yakalanması ve delillerle suçlarının kanıtlanması için gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)